Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans

Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans
Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans might be just the dessert you are searching for. This recipe serves 12. This recipe covers 11% of your daily requirements of vitamins and minerals. One serving contains 718 calories, 8g of protein, and 33g of fat. If you have butter, sea salt-roasted pecans, banana, and a few other ingredients on hand, you can make it. It is a good option if you're following a vegetarian diet. From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes.

Anweisungen

1
Preheat oven to 177°. Butter and flour two 9-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides. Sift flour, baking powder, and sea salt into medium bowl. Beat butter and 1 cup sugar in large bowl until well blended.
Zutaten, die Sie benötigen
1 1/3 Tasse Melasse1 1/3 Tasse Melasse
Frisch Geriebener Pecorino-Romano-Käse Oder Nach GeschmackFrisch Geriebener Pecorino-Romano-Käse Oder Nach Geschmack
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
2
Add 2 eggs; beat until blended.
Zutaten, die Sie benötigen
Paket Natürliche KuchenmischungPaket Natürliche Kuchenmischung
3
Add dry ingredients to butter mixture in 4 additions alternately with buttermilk in 3 additions. Beat remaining 4 eggs and remaining 1 1/2 cups sugar in medium bowl until mixture is thick and pale in color, about 4 minutes. Fold egg mixture into batter. Fold in bananas. Divide batter between prepared pans (about 3 1/2 cups for each).
Zutaten, die Sie benötigen
Je Gemahlene Muskatnuss, Piment Und NelkenJe Gemahlene Muskatnuss, Piment Und Nelken
(Blockkarton)(Blockkarton)
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
Paket Natürliche KuchenmischungPaket Natürliche Kuchenmischung
4
Bake cakes until tester inserted into center comes out clean, about 35 minutes.
5
Transfer to rack; cool 15 minutes. Invert cakes onto racks; cool completely. (Can be made 1 day ahead. Wrap in foil; store at room temperature.)
Zutaten, die Sie benötigen
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut EntferntTomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
1
Combine brown sugar, banana, and 3 tablespoons butter in processor; blend until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
SchulterSchulter
(Blockkarton)(Blockkarton)
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
2
Add 1 1/2 cups whipping cream; blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Zitronen-Instant-PuddingZitronen-Instant-Pudding
3
Transfer to heavy medium saucepan.
4
Whisk over medium heat until sugar dissolves and mixture boils. Attach candy thermometer to inside of pan; cook without stirring or swirling pan until temperature registers 103°, about 10 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Sour Brite Octopus BonbonSour Brite Octopus Bonbon
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
5
Pour caramel into bowl. Cool to room temperature, whisking occasionally.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
6
Whisk remaining 2 1/4 cups whipping cream in large bowl until cream mounds softly. Gradually fold in cool caramel mixture. Chill until cream is firm enough to spread, about 3 hours.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
1 (3,4 Unzen) Packung JELL-O Chocolate Instant Pudding1 (3,4 Unzen) Packung JELL-O Chocolate Instant Pudding
20 Bis 25 Ganze Spinatblätter20 Bis 25 Ganze Spinatblätter
7
Cut each cake horizontally into 2 layers.
8
Place 1 layer, cut side up, on platter.
9
Drizzle 1 1/2 teaspoons lime juice and 1 1/2 teaspoons rum over.
Zutaten, die Sie benötigen
Leicht Zerdrückte Hass-AvocadoLeicht Zerdrückte Hass-Avocado
ZitrushonigZitrushonig
10
Spread 1 1/4 cups banana cream over. Top with second cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
(Blockkarton)(Blockkarton)
20 Bis 25 Ganze Spinatblätter20 Bis 25 Ganze Spinatblätter
1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional
11
Drizzle 1 1/2 teaspoons lime juice and 1 1/2 teaspoons rum over.
Zutaten, die Sie benötigen
Leicht Zerdrückte Hass-AvocadoLeicht Zerdrückte Hass-Avocado
ZitrushonigZitrushonig
12
Spread 1 1/2 cups cream over. Repeat with third cake layer, lime juice, rum, and cream. Top with fourth cake layer, cut side down; spread remaining cream over top.
Zutaten, die Sie benötigen
Leicht Zerdrückte Hass-AvocadoLeicht Zerdrückte Hass-Avocado
20 Bis 25 Ganze Spinatblätter20 Bis 25 Ganze Spinatblätter
1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional
ZitrushonigZitrushonig
13
Scatter roasted pecans over top of cake. (Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and refrigerate.)
Zutaten, die Sie benötigen
Dose Kokos-Pekannuss-ZuckergussDose Kokos-Pekannuss-Zuckerguss
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score3
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