Chocolate Soufflé Cake with Orange Caramel Sauce

Chocolate Soufflé Cake with Orange Caramel Sauce
Need a gluten free and fodmap friendly dessert? Chocolate Soufflé Cake with Orange Caramel Sauce could be an awesome recipe to try. This recipe makes 10 servings with 418 calories, 5g of protein, and 31g of fat each. This recipe covers 9% of your daily requirements of vitamins and minerals. If you have valencian oranges, butter, superfine granulated sugar, and a few other ingredients on hand, you can make it. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes.

Anweisungen

1
Put a small roasting pan filled halfway with hot water in bottom third of oven (to provide moisture during baking), then preheat oven to 163°. Butter a 10-inch springform pan and line bottom with a round of parchment or wax paper. Butter paper.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Tassen Gehackte Pekannüsse, Optional2 Tassen Gehackte Pekannüsse, Optional
Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Schlagsahne Und Geröstete MandelblättchenSchlagsahne Und Geröstete Mandelblättchen
Rotkohl, Fein GeschnittenRotkohl, Fein Geschnitten
1 Packung, Mindestens 40 Stück, 8-Zoll-Bambusspieße1 Packung, Mindestens 40 Stück, 8-Zoll-Bambusspieße
2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung
2
Melt butter and chocolate together in a heavy saucepan over low heat, stirring, then remove from heat. Beat together yolks, 1/3 cup sugar, and 1/2 teaspoon salt in a large bowl with an electric mixer until thick and pale, and ribbons form when beater is lifted, about 6 minutes. Beat whites at medium speed with cleaned beaters in another large bowl until they just hold soft peaks. Gradually add 1/3 cup sugar, beating until whites just hold stiff peaks. Stir warm chocolate mixture into yolk mixture until combined well. Stir one fourth of egg whites into chocolate mixture to lighten, then fold in remaining egg whites gently but thoroughly.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
2 Tassen Gehackte Pekannüsse, Optional2 Tassen Gehackte Pekannüsse, Optional
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
Ingwerkekse, GeteiltIngwerkekse, Geteilt
Gewürfeltes Brot Vom Vortag (1/2-Zoll-Würfel), Rinde EntferntGewürfeltes Brot Vom Vortag (1/2-Zoll-Würfel), Rinde Entfernt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
20 Frische Erdbeeren, Geschält20 Frische Erdbeeren, Geschält
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
3
Pour batter into springform pan and bake in middle of oven (do not place springform pan in pan of hot water) until a tester inserted in center comes out with crumbs adhering, about 1 hour (a crust will form and crack on top of cake as it bakes).
Zutaten, die Sie benötigen
1/2 Packung Gefrorener Blätterteig (1 Blatt), Aufgetaut1/2 Packung Gefrorener Blätterteig (1 Blatt), Aufgetaut
Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Schlagsahne Und Geröstete MandelblättchenSchlagsahne Und Geröstete Mandelblättchen
2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung
4
Transfer to a rack and cool 10 minutes (cake will "deflate" as it cools). Run a thin knife carefully around edge of cake, then remove side of pan. Cool cake on bottom of pan 30 minutes, then invert onto another rack or plate.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Gelbe Fruchtrolle1 Gelbe Fruchtrolle
Sautierte Garnelen, GeschältSautierte Garnelen, Geschält
5
Remove bottom of pan, then carefully peel off parchment. Invert cake onto a serving plate.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Sautierte Garnelen, GeschältSautierte Garnelen, Geschält
1
Remove zest from 2 oranges and trim any white pith from zest.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Salzstangen3 Salzstangen
2
Cut zest into enough very thin strips to measure 1/4 cup. Squeeze juice from 3 oranges and strain through a fine sieve. Measure out 1 cup juice.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Salzstangen3 Salzstangen
1 Esslöffel Grober Roter Zucker1 Esslöffel Grober Roter Zucker
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Mit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulenMit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulen
3
Cook remaining 1/2 cup sugar in a dry heavy saucepan over moderate heat, undisturbed, until it begins to melt. Continue to cook, stirring occasionally with a fork, until sugar is melted into a deep golden caramel.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
20 Frische Erdbeeren, Geschält20 Frische Erdbeeren, Geschält
4
Add zest and cook, stirring, until fragrant, about 15 seconds. Tilt pan and carefully pour in juice (caramel will harden and steam vigorously). Cook over moderately low heat, stirring, until caramel is dissolved, then cool sauce.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
1 Esslöffel Grober Roter Zucker1 Esslöffel Grober Roter Zucker
Innereien Und Nackenknochen Der PuteInnereien Und Nackenknochen Der Pute
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Sautierte Garnelen, GeschältSautierte Garnelen, Geschält
5
Serve cake with orange sauce.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Salzstangen3 Salzstangen
Innereien Und Nackenknochen Der PuteInnereien Und Nackenknochen Der Pute
1
• We recommend making this cake 1 day ahead to allow flavors to develop. Keep chilled, covered with plastic wrap. Bring to room temperature before serving.
Zutaten, die Sie benötigen
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut EntferntTomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gelbe Zwiebel, In Achtel GeschnittenGelbe Zwiebel, In Achtel Geschnitten
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion10
Gesundheits-Score2
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