Orange Chiffon Cake

Orange Chiffon Cake
Orange Chiffon Cake might be a good recipe to expand your dessert collection. This dairy free recipe serves 10. One serving contains 365 calories, 8g of protein, and 14g of fat. A mixture of salt, cake flour, vegetable oil, and a handful of other ingredients are all it takes to make this recipe so yummy. 1 person found this recipe to be yummy and satisfying. From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes. If you like this recipe, you might also like recipes such as Orange Chiffon Layer Cake with Almond-Orange Italian Meringue Buttercream, Orange Chiffon Cake with Orange Filling and Meringue, and Orange Chiffon Cake.

Anweisungen

1
Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C). Wash angel food tube pan in hot soapy water to ensure it is totally grease free.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Streifen Zitronenschale1 Streifen Zitronenschale
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
2
Sift flour, sugar, baking powder, and salt together into bowl. Make a well in center. Put egg yolks, cooking oil, orange juice, orange rind, and vanilla into well. Set aside. Don't beat yet.
Zutaten, die Sie benötigen
1 1/3 Tasse Melasse1 1/3 Tasse Melasse
Wie Der Neid Der EngelWie Der Neid Der Engel
Gelbe Zwiebeln, Geschält, Halbiert Und In 1,25 Cm Dicke Scheiben GeschnittenGelbe Zwiebeln, Geschält, Halbiert Und In 1,25 Cm Dicke Scheiben Geschnitten
OrangenschaleOrangenschale
Ingwerkekse, GeteiltIngwerkekse, Geteilt
Necco WaffelbonbonsNecco Waffelbonbons
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
ZitronenschalenstreifenZitronenschalenstreifen
5 Necco Waffelbonbons, Geteilt5 Necco Waffelbonbons, Geteilt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Peachie-O's SüßigkeitenPeachie-O's Süßigkeiten
3
In a large bowl, beat egg whites and cream of tartar in mixing bowl until very stiff. Set aside.
Zutaten, die Sie benötigen
Eiweiß (ca. 9)Eiweiß (ca. 9)
1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
(112 Bis 118 Grad F/44 Bis 48 Grad C)(112 Bis 118 Grad F/44 Bis 48 Grad C)
4
Using same beaters, beat egg yolk-flour mixture until smooth. Gently fold 1/4 at a time into egg whites.
Zutaten, die Sie benötigen
1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt
Ingwerkekse, GeteiltIngwerkekse, Geteilt
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
5
Pour batter into ungreased 10 inch angel food tube pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
6
Bake in oven for 60 to 70 minutes, until an inserted wooden pick comes out clean. Invert pan until cake has cooled.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
7
Remove from pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
8
Serve plain or frost with Orange Icing.
Zutaten, die Sie benötigen
4 Orangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren4 Orangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren
Orangengelee-BonbonsOrangengelee-Bonbons
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion10
Gesundheits-Score2
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