Brown Sugar and Chocolate Chip Pound Cake with Maple-Espresso Glaze

Brown Sugar and Chocolate Chip Pound Cake with Maple-Espresso Glaze
Brown Sugar and Chocolate Chip Pound Cake with Maple-Espresso Glaze might be just the dessert you are searching for. One serving contains 611 calories, 8g of protein, and 29g of fat. This recipe covers 12% of your daily requirements of vitamins and minerals. This recipe serves 12. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes. If you have golden brown sugar, buttermilk, baking soda, and a few other ingredients on hand, you can make it.

Anweisungen

1
Preheat oven to 163°. Butter 12-cup Bundt pan. Spray pan generously with nonstick spray. Dust pan lightly with flour.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Essbare Blüten Als Garnitur, OptionalEssbare Blüten Als Garnitur, Optional
1/2 Tasse Fein Geriebener Frischer Oder Abgetropfter Meerrettich1/2 Tasse Fein Geriebener Frischer Oder Abgetropfter Meerrettich
2
Mix chocolate chips and 2 tablespoons flour in medium bowl. Sift remaining flour with baking soda, baking powder, and salt into another medium bowl. Using electric mixer, beat butter and brown sugar in large bowl until fluffy, about 3 minutes. Beat in vanilla extract and maple extract.
Zutaten, die Sie benötigen
Neuer KäsekuchenNeuer Käsekuchen
Ahorn-ExtraktAhorn-Extrakt
Lila HülsenerbsenLila Hülsenerbsen
Paket Milk DudsPaket Milk Duds
1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
5 Necco Waffelbonbons, Geteilt5 Necco Waffelbonbons, Geteilt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
1/4 Tasse Ingwerkekse (ca. 5 Kekse)1/4 Tasse Ingwerkekse (ca. 5 Kekse)
3
Add eggs, 1 at a time, beating well after each addition.
Zutaten, die Sie benötigen
Frittieröl, Vorzugsweise CanolaFrittieröl, Vorzugsweise Canola
4
Mix in flour mixture in 3 additions alternately with buttermilk in 2 additions, beginning and ending with flour mixture. Fold in chocolate chip mixture.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Ungebackene Teigböden (23 Cm)2 Ungebackene Teigböden (23 Cm)
2 Liter Pfefferminzstangeneis, Weich2 Liter Pfefferminzstangeneis, Weich
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
5
Transfer batter to prepared pan, spreading evenly.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
6
Bake cake until tester inserted near center comes out clean and cake begins to pull away from sides of pan, about 1 hour. Cool cake in pan on rack 30 minutes. Invert cake onto rack and cool completely.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/2 Tasse Fein Geriebener Frischer Oder Abgetropfter Meerrettich1/2 Tasse Fein Geriebener Frischer Oder Abgetropfter Meerrettich
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
1
Mixing the chocolate chips with a little flour before adding them to the batter helps the chips stay evenly suspended in the batter and evenly distributed throughout the baked cake (otherwise, they may sink to the bottom).
Zutaten, die Sie benötigen
Neuer KäsekuchenNeuer Käsekuchen
Truthahnsoße, ErwärmtTruthahnsoße, Erwärmt
Kompott Aus Pflaumen Oder Anderen FrüchtenKompott Aus Pflaumen Oder Anderen Früchten
1
Combine powdered sugar, maple syrup, 2 tablespoons cream, and espresso powder in medium bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
Instant-espressoInstant-espresso
5 Peachie-O's-Bonbons5 Peachie-O's-Bonbons
Reiner Ahornsirup (vorzugsweise Klasse B) Plus 4 Teelöffel Zum ServierenReiner Ahornsirup (vorzugsweise Klasse B) Plus 4 Teelöffel Zum Servieren
Zubereiteter Engelskuchen, Zweimal Horizontal GeteiltZubereiteter Engelskuchen, Zweimal Horizontal Geteilt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Ingwerkekse (ca. 5 Kekse)1/4 Tasse Ingwerkekse (ca. 5 Kekse)
2
Whisk until smooth, adding more cream by 1/2 teaspoonfuls if glaze is too thick to drizzle. Spoon glaze decoratively over top of cake; let stand at room temperature until glaze is firm, about 1 hour. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and let stand at room temperature.
Zutaten, die Sie benötigen
Zubereiteter Engelskuchen, Zweimal Horizontal GeteiltZubereiteter Engelskuchen, Zweimal Horizontal Geteilt
Zubereitetes Japanisches SesamdressingZubereitetes Japanisches Sesamdressing
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Packung (3,3 Unzen) Instant-Puddingpulver Mit Weißer Schokolade1 Packung (3,3 Unzen) Instant-Puddingpulver Mit Weißer Schokolade
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score4
GerichteBeilage
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