Brown Sugar and Chocolate Chip Pound Cake with Maple-Espresso Glaze
Brown Sugar and Chocolate Chip Pound Cake with Maple-Espresso Glaze might be just the dessert you are searching for. One serving contains 611 calories, 8g of protein, and 29g of fat. This recipe covers 12% of your daily requirements of vitamins and minerals. This recipe serves 12. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes. If you have golden brown sugar, buttermilk, baking soda, and a few other ingredients on hand, you can make it.
Anweisungen
1
Preheat oven to 163°. Butter 12-cup Bundt pan. Spray pan generously with nonstick spray. Dust pan lightly with flour.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Essbare Blüten Als Garnitur, Optional
Gelb Gefärbter Zucker Und Verschiedene Streusel
2
Mix chocolate chips and 2 tablespoons flour in medium bowl. Sift remaining flour with baking soda, baking powder, and salt into another medium bowl. Using electric mixer, beat butter and brown sugar in large bowl until fluffy, about 3 minutes. Beat in vanilla extract and maple extract.
Halbsüße Schokolade Oder Ungesüßte Schokolade, Gehackt
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
1/2 Tasse Süßer Marsala-Wein
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Jeweils Kleine Becher) Zitronenpudding
3
Add eggs, 1 at a time, beating well after each addition.
Zutaten, die Sie benötigen
(10 Bis 12 Zoll) Erdbeeren Früchte Am Fuß
4
Mix in flour mixture in 3 additions alternately with buttermilk in 2 additions, beginning and ending with flour mixture. Fold in chocolate chip mixture.
Zutaten, die Sie benötigen
Je Gemahlene Muskatnuss, Piment Und Nelken
Milchschokoladenriegel Ohne Nüsse
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
5
Transfer batter to prepared pan, spreading evenly.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geschnittene Tomaten, Optional
6
Bake cake until tester inserted near center comes out clean and cake begins to pull away from sides of pan, about 1 hour. Cool cake in pan on rack 30 minutes. Invert cake onto rack and cool completely.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gelb Gefärbter Zucker Und Verschiedene Streusel
Geschnittene Tomaten, Optional
1
Mixing the chocolate chips with a little flour before adding them to the batter helps the chips stay evenly suspended in the batter and evenly distributed throughout the baked cake (otherwise, they may sink to the bottom).
Zutaten, die Sie benötigen
Weiche Schokoladenkekse
Scharfe Paprikaringe, Geschnittene Bananenpaprika, Zum Garnieren Von Sandwiches
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
1
Combine powdered sugar, maple syrup, 2 tablespoons cream, and espresso powder in medium bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
Instant-espresso
1/3 Tasse Himbeermarmelade, Geteilt
Reiner Ahornsirup (vorzugsweise Klasse B) Plus 4 Teelöffel Zum Servieren
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Jeweils Kleine Becher) Zitronenpudding
2
Whisk until smooth, adding more cream by 1/2 teaspoonfuls if glaze is too thick to drizzle. Spoon glaze decoratively over top of cake; let stand at room temperature until glaze is firm, about 1 hour. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and let stand at room temperature.