Sour Cream Layer Cake with Pecan Brittle

Sour Cream Layer Cake with Pecan Brittle
Sour Cream Layer Cake with Pecan Brittle might be just the dessert you are searching for. One portion of this dish contains about 5g of protein, 36g of fat, and a total of 809 calories. This recipe covers 8% of your daily requirements of vitamins and minerals. This recipe serves 12. From preparation to the plate, this recipe takes roughly 45 minutes. Head to the store and pick up almond extract, water, butter, and a few other things to make it today.

Anweisungen

1
Spray baking sheet with nonstick spray.
2
Combine sugar, 1/4 cup water, and cream of tartar in heavy small saucepan. Stir over medium-low heat until sugar dissolves. Increase heat and boil without stirring until syrup is deep amber color, occasionally brushing down sides of pan with wet pastry brush, about 9 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Erdnussbutter-KeksteigErdnussbutter-Keksteig
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
3
Add chopped pecans and swirl to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Pecan StückePecan Stücke
4
Pour out onto prepared baking sheet; spread evenly. Cool brittle completely.
Zutaten, die Sie benötigen
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
5
Cut 3 large pieces of brittle (each about 1 1/2 inches).
6
Cut remaining brittle into 1/3-inch pieces. (Can be made 1 week ahead. Store airtight at room temperature.)
1
Preheat oven to 177°. Spray two 9-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides with nonstick spray. Line bottom of pans with waxed paper.
2
Combine cake mix, eggs, sour cream, oil, vanilla extract, and almond extract in large bowl. Using electric mixer, beat mixture until well blended, about 3 minutes; fold in grated bittersweet chocolate. Divide batter equally between prepared pans.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Toffeestückchen Aus Milchschokolade1/3 Tasse Toffeestückchen Aus Milchschokolade
(empfohlen: Pillsbury Grands! Kekse)(empfohlen: Pillsbury Grands! Kekse)
Zimtöl, OptionalZimtöl, Optional
3 Packungen (je 225 G) Fettreduzierter Frischkäse, Gewürfelt3 Packungen (je 225 G) Fettreduzierter Frischkäse, Gewürfelt
Gehackte OrangenbonbonscheibenGehackte Orangenbonbonscheiben
(10 Bis 12 Zoll) Erdbeeren Früchte Am Fuß(10 Bis 12 Zoll) Erdbeeren Früchte Am Fuß
Dünn-Dünn-
3
Bake cakes until brown on top and tester inserted into center comes out clean, about 30 minutes. Cool cakes in pans on racks 10 minutes.
4
Cut around cakes to loosen; turn out onto racks. Peel off paper and cool cakes completely.
1
Combine 1/2 cup brown sugar and 3 tablespoons water in heavy small saucepan. Stir over medium-low heat until sugar dissolves. Increase heat; boil until slightly thickened, about 3 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Halbsüße Schokolade Oder Ungesüßte Schokolade, GehacktHalbsüße Schokolade Oder Ungesüßte Schokolade, Gehackt
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
2
Remove from heat; cool 5 minutes.
3
Mix in cream. Beat 3 cups powdered sugar and butter in large bowl until well blended. Beat in brown sugar mixture. Beat in enough remaining powdered sugar to form frosting that is thick enough to spread.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Himbeermarmelade, Geteilt1/3 Tasse Himbeermarmelade, Geteilt
Halbsüße Schokolade Oder Ungesüßte Schokolade, GehacktHalbsüße Schokolade Oder Ungesüßte Schokolade, Gehackt
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, OptionalLebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, OptionalLebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
4
Place 1 cake layer, flat side up, on platter.
5
Spread with 1 cup frosting.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
6
Sprinkle with 1/2 cup small brittle pieces; press into frosting. Top with second cake layer, flat side down.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
7
Spread remaining frosting over top and sides of cake. Stand large brittle pieces in center of cake. Arrange smaller brittle pieces in 1-inch-wide border around top edge of cake. (Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and refrigerate.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
8
Let stand at room temperature 1 hour before serving.)
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score2
GerichteBeilage
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