Chocolate-Caramel Trifle with Raspberries

Chocolate-Caramel Trifle with Raspberries
Chocolate-Caramel Trifle with Raspberries might be just the Scottish recipe you are searching for. This recipe serves 10. This dessert has 559 calories, 10g of protein, and 21g of fat per serving. This recipe covers 13% of your daily requirements of vitamins and minerals. Head to the store and pick up baking soda, sugar, vanilla, and a few other things to make it today. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes.

Anweisungen

1
Butter and flour a 9-inch square baking pan.
Zutaten, die Sie benötigen
Erdbeeren Am FußErdbeeren Am Fuß
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tassen Frisch Geriebener Scharfer Cheddar2 Tassen Frisch Geriebener Scharfer Cheddar
2
Coarsely chop 3 ounces of the chocolate and place in a microwave-safe bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Getrockneter Oregano, 1/3 HandvollGetrockneter Oregano, 1/3 Handvoll
Verjus-VinaigretteVerjus-Vinaigrette
3
Heat in a microwave oven on full power (100%), stirring every 30 seconds, until melted and smooth, about 1 1/2 minutes total.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Getrockneter Oregano, 1/3 HandvollGetrockneter Oregano, 1/3 Handvoll
6 Esslöffel Zubereitete Oliventapenade6 Esslöffel Zubereitete Oliventapenade
4
In a large bowl, with a mixer on medium-high speed, beat 1/2 cup butter and the sugar until fluffy.
Zutaten, die Sie benötigen
Erdbeeren Am FußErdbeeren Am Fuß
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
42 Rote Schnur-Lakritze42 Rote Schnur-Lakritze
Verjus-VinaigretteVerjus-Vinaigrette
5
Add eggs and vanilla and beat until well blended. Stir in melted chocolate.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Erdbeeren Am FußErdbeeren Am Fuß
(10 Bis 12 Zoll) Erdbeeren Früchte Am Fuß(10 Bis 12 Zoll) Erdbeeren Früchte Am Fuß
6
In another bowl, mix 1 1/2 cups flour, baking soda, and salt.
Zutaten, die Sie benötigen
Orangenstreusel Oder OrangenzuckerOrangenstreusel Oder Orangenzucker
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Plus 2 Esslöffel EiswasserPlus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Verjus-VinaigretteVerjus-Vinaigrette
7
Add flour mixture and milk to butter mixture, stir to combine, then beat until well blended. Scrape batter into prepared pan and spread level.
Zutaten, die Sie benötigen
Erdbeeren Am FußErdbeeren Am Fuß
9 Sterilisierte Einmachgläser Mit Einem Halben Pint Fassungsvermögen, Deckel Und Ringen9 Sterilisierte Einmachgläser Mit Einem Halben Pint Fassungsvermögen, Deckel Und Ringen
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Weiße BrötchenWeiße Brötchen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
8
Bake in a 350 regular or convection oven until cake begins to pull from pan sides, 40 to 50 minutes.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Zubereitete Oliventapenade6 Esslöffel Zubereitete Oliventapenade
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
9
Let cake cool to room temperature in pan on a rack, about 1 1/2 hours.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
10
Run a thin knife between cake and pan sides and invert onto a board to release.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Gelbe Fruchtrolle1 Gelbe Fruchtrolle
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
11
Cut cake into 1- to 1 1/2-inch cubes.
12
Layer a third of the cubes in the bottom of a 3- to 3 1/2-quart trifle bowl or other straight-sided glass bowl.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Verjus-VinaigretteVerjus-Vinaigrette
13
Drizzle 1/4 cup liqueur evenly over cake. Spoon a third of the Caramel Pastry Cream over cake and spread level. Repeat to make two more layers each of cake, liqueur, and pastry cream, ending with pastry cream. Cover and chill at least 2 hours or up to 1 day.
Zutaten, die Sie benötigen
KonditorcremeKonditorcreme
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
(aus Einem Karton)(aus Einem Karton)
9 Sterilisierte Einmachgläser Mit Einem Halben Pint Fassungsvermögen, Deckel Und Ringen9 Sterilisierte Einmachgläser Mit Einem Halben Pint Fassungsvermögen, Deckel Und Ringen
14
Finely chop remaining 1 ounce chocolate or scrape into curls. Arrange raspberries on trifle and sprinkle chocolate evenly over berries. Scoop onto dessert plates to serve.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit 50 KalorienMit 50 Kalorien
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion10
Gesundheits-Score4
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