Gingerbread and Lemon Curd Trifle with Blackberry Sauce

Gingerbread and Lemon Curd Trifle with Blackberry Sauce
The recipe Gingerbread and Lemon Curd Trifle with Blackberry Sauce could satisfy your Scottish craving in roughly 5 hours and 5 minutes. This dessert has 739 calories, 8g of protein, and 31g of fat per serving. This recipe serves 12. This recipe covers 17% of your daily requirements of vitamins and minerals. A mixture of golden brown sugar, lemon peel, heavy cream, and a handful of other ingredients are all it takes to make this recipe so tasty. It is perfect for Christmas. If you like this recipe, you might also like recipes such as Gingerbread & Lemon Curd Trifle W/ Blackberry Sauce, Blue Velvet, Blackberry Curd, and Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes, and Lemon Curd and Berry Trifle.

Anweisungen

1
Watch how to make this recipe.
2
Position rack in center of oven and preheat to 350 degrees F.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Packung Gefrorener Mais, Aufgetaut, AbgetropftPackung Gefrorener Mais, Aufgetaut, Abgetropft
3
Spray 1 half-sheet pan with nonstick cooking spray. Line bottom of pan with parchment paper; spray paper. Sift flour and next 6 ingredients into medium bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Packung (1/4 Unze) Zuckerfreie Instant-Schokoladenpuddingmischung1 Packung (1/4 Unze) Zuckerfreie Instant-Schokoladenpuddingmischung
Lorann Professional Kitchen®Lorann Professional Kitchen®
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Espressobohnen Mit Dunkler SchokoladenüberzugEspressobohnen Mit Dunkler Schokoladenüberzug
Dose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, AbgetropftDose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, Abgetropft
Quitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten GeschnittenQuitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten Geschnitten
4
Mix in crystallized ginger. Using an electric mixer, beat butter in large bowl until fluffy. Beat in brown sugar. Beat in eggs, 1 at a time. Gradually beat in molasses, followed by 1 cup boiling water.
Zutaten, die Sie benötigen
Kandierter IngwerKandierter Ingwer
Diät-CremesodaDiät-Cremesoda
3/4 Teelöffel Melasse3/4 Teelöffel Melasse
Schlagsahne Und Maraschinokirschen Mit Stiel, OptionalSchlagsahne Und Maraschinokirschen Mit Stiel, Optional
Paccheri-Nudeln (große Röhre) Ca. 6,3 Cm Lang Und 5 Cm BreitPaccheri-Nudeln (große Röhre) Ca. 6,3 Cm Lang Und 5 Cm Breit
(Keebler)(Keebler)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Dose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, AbgetropftDose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, Abgetropft
5
Mix in grated lemon peel. Gradually mix in dry ingredients.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastöse Oder Flüssige Lebensmittelfarbe – Grün, Gelb, Blau Und RotPastöse Oder Flüssige Lebensmittelfarbe – Grün, Gelb, Blau Und Rot
6
Transfer batter to prepared pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Quitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten GeschnittenQuitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten Geschnitten
7
Bake until a tester inserted into the center of the cake comes out clean, about 20 to 25 minutes.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Packung Gefrorener Mais, Aufgetaut, AbgetropftPackung Gefrorener Mais, Aufgetaut, Abgetropft
8
Transfer to a rack to cool for 15 minutes. Run a knife around the pan sides. Turn out onto a rack and peel off paper. Cool and cut into 1-inch cubes.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken
Quitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten GeschnittenQuitten - Geschält, Entkernt Und In Spalten Geschnitten
1
Using a trifle bowl, start with an even layer of gingerbread cubes, top with 1/3 of the lemon curd mixture, and 1/3 of the blackberry sauce. Repeat 2 more times. Top with remaining whipped cream. Cover and refrigerate for at least 4 hours or overnight before serving.
Zutaten, die Sie benötigen
Gummiartige ZitroneGummiartige Zitrone
Halb-und-halb Oder Schlagsahne, OptionalHalb-und-halb Oder Schlagsahne, Optional
ZitronenquarkZitronenquark
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Dose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, AbgetropftDose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, Abgetropft
2
Place lemon curd in a large bowl. Fold in half of the whipped cream until combined. Refrigerate if not using immediately. Reserve remaining whipped cream for the top of the trifle.
Zutaten, die Sie benötigen
Gummiartige ZitroneGummiartige Zitrone
ZitronenquarkZitronenquark
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Dose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, AbgetropftDose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, Abgetropft
3
Place blackberries, sugar, and salt in a medium saucepan and cook until the berries are soft and the sugar has melted.
Zutaten, die Sie benötigen
Halb-und-halb Oder Schlagsahne, OptionalHalb-und-halb Oder Schlagsahne, Optional
Rotbeschichtete Kleine TörtchenRotbeschichtete Kleine Törtchen
Gelbe Und Grüne LakritzeGelbe Und Grüne Lakritze
(große Röhre)(große Röhre)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Koscheres Salz, Geteilt, Plus Mehr Zum BestreuenKoscheres Salz, Geteilt, Plus Mehr Zum Bestreuen
4
Transfer to a blender and blend until smooth.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
42 Rote Schnur-Lakritze42 Rote Schnur-Lakritze
5
Pour through a strainer into a bowl. Stir in the framboise and lemon juice. Set aside until ready to use.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Schalotte, Gerieben Oder Gehackt1 Schalotte, Gerieben Oder Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Mit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulenMit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulen
Dose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, AbgetropftDose Grüne Bohnen Nach Französischer Art, Abgetropft
SchwierigkeitExperte
Fertig in5 hrs, 5 m.
Portion12
Gesundheits-Score6
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