Pear Tarte Tatin with Red-Wine Caramel

Pear Tarte Tatin with Red-Wine Caramel
Pear Tarte Tatin with Red-Wine Caramel might be just the dessert you are searching for. This recipe serves 8. One portion of this dish contains roughly 1g of protein, 6g of fat, and a total of 235 calories. This recipe covers 3% of your daily requirements of vitamins and minerals. Head to the store and pick up wine, butter, crème fraîche, and a few other things to make it today. 1 person found this recipe to be delicious and satisfying. From preparation to the plate, this recipe takes around 3 hours.

Anweisungen

1
In a small saucepan, boil the wine with the cinnamon sticks over moderately high heat until reduced to 1/4 cup, about 15 minutes. Discard the cinnamon sticks.
Zutaten, die Sie benötigen
Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)
(Hühnerbrühe Oder Gemüsebrühe Können Ersetzt Werden)(Hühnerbrühe Oder Gemüsebrühe Können Ersetzt Werden)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Glasierte Pekannüsse, OptionalGehackte Glasierte Pekannüsse, Optional
2
In a 12-inch skillet, combine the sugar and water. Cook over moderately high heat, swirling the pan occasionally, until a light-amber caramel forms, about 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
ZitronenschalenstreifenZitronenschalenstreifen
1 Streifen Zitronenschale1 Streifen Zitronenschale
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
3
Remove from the heat.
4
Add the red wine syrup along with the butter and liqueur and cook to dissolve the hardened caramel, about 1 minute.
Zutaten, die Sie benötigen
Pulverisierte LiebstöckelsamenPulverisierte Liebstöckelsamen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
(aus Einem Karton)(aus Einem Karton)
1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben1 Zitrone, Abgeriebene Schale Und 4 Zitronenscheiben
2 Dosen Birnenhälften In Sirup2 Dosen Birnenhälften In Sirup
5
Add the pear halves to the skillet and cook over low heat, turning occasionally, until the pears are tender and the pan juices are syrupy, about 20 minutes. Arrange the pears cut side up in the skillet with the thin ends pointing toward the center.
Zutaten, die Sie benötigen
Birnenhälften In SirupBirnenhälften In Sirup
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
6
Let cool for 30 minutes.
7
Preheat the oven to 37
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)
8
On a lightly floured work surface, roll out the pastry to a 13-inch square. Using the skillet lid as a template, cut out a 12-inch round.
Zutaten, die Sie benötigen
Rote Und/oder Grüne Bonbonscheiben, OptionalRote Und/oder Grüne Bonbonscheiben, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
9
Cut four 2-inch-long steam vents in the pastry and lay it over the pears, tucking the edge into the skillet.
Zutaten, die Sie benötigen
Birnenhälften In SirupBirnenhälften In Sirup
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
10
Bake for about 1 hour and 10 minutes, until the pastry is deeply golden and risen.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)Gehackte Zwiebel (2 Zwiebeln)
11
Let the tart cool in the skillet for 15 minutes, then very carefully invert the tart onto a large plate.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Pecorino, 1/4 Zoll DickPecorino, 1/4 Zoll Dick
12
Cut into wedges and serve with crme frache.
SchwierigkeitExperte
Fertig in3 hrs
Portion8
Gesundheits-Score2
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