You can never have too many dessert recipes, so give Orange Chiffon Cake with Rhubarb Jam From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes. Mother's Day will be even more special with this recipe.
Anweisungen
1
In a heavy saucepan, bring the sugar and orange juice to a boil over moderately high heat, stirring.
Zutaten, die Sie benötigen
Schweinekoteletts, Aufgeschnitten Und Dünn Geklopft
5 Tassen Allzweckmehl, Plus Mehr Zum Ausrollen Des Teigs
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Butter, Plus 3 Esslöffel Geschmolzene Butter Zum Bestreichen
2
Add three-quarters of the rhubarb and the orange zest and simmer, stirring, until the rhubarb is softened and slightly thickened, about 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Weißbrot, Dünn Geschnitten (ca. 18 Scheiben)
Frische Erdbeeren Und Zusätzliche Schlagsahne
3
Add the remaining rhubarb and cook until just tender, about 2 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Frische Erdbeeren Und Zusätzliche Schlagsahne
4
Let cool.
5
Preheat the oven to 37
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Rucolasalat Zum Servieren
6
In a bowl, sift together the flour, baking powder and salt. In a large bowl, beat the egg yolks with 1 1/2 cups of the sugar and the orange zest on high speed until light and fluffy, about 3 minutes. Gradually beat in the oil. Working in batches, alternately fold in the flour mixture and the orange juice, beginning and ending with the flour mixture.
Zutaten, die Sie benötigen
Kalte Milch Zum Servieren
Schweinekoteletts, Aufgeschnitten Und Dünn Geklopft
Weißbrot, Dünn Geschnitten (ca. 18 Scheiben)
1/2 (12 Flüssigunzen) Dosen Kondensmilch
Lebensretter-Bonbons
5 Tassen Allzweckmehl, Plus Mehr Zum Ausrollen Des Teigs
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
1 1/2 Pfund Talleggio-Käse, Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
7
In a large bowl, beat the egg whites with the cream of tartar until very soft peaks form.
Zutaten, die Sie benötigen
Erdnussbutter-Keksteig
Fettreduziertes Vanilleeis, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
8
Add the remaining 1/4 cup of sugar and beat until firm, glossy peaks form. Fold one-third of the whites into the cake batter until incorporated, then fold in the remaining whites just until blended.
Zutaten, die Sie benötigen
5 Tassen Allzweckmehl, Plus Mehr Zum Ausrollen Des Teigs
9
Scrape the batter into a 10-inch tube pan with a removeable bottom and lightly smooth the top. Tap the pan once to release any air pockets.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Ungewürzte Füllwürfel Oder Trockene Brotwürfel
10
Bake the cake in the bottom third of the oven for about 30 minutes, or until the top springs back when lightly pressed. Invert the cake pan onto a jar and let cool in the pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Rucolasalat Zum Servieren
1 Esslöffel Natürliches Backfett
11
Run a thin metal knife between the cake and the sides of the pan to loosen. Invert the cake onto a cake plate and serve with the rhubarb jam.