Spiced Pumpkin Layer Cake with Cream Cheese Frosting

Spiced Pumpkin Layer Cake with Cream Cheese Frosting
This recipe makes 12 servings with 529 calories, 4g of protein, and 33g of fat each. This recipe covers 5% of your daily requirements of vitamins and minerals. If you have nutmeg, eggs, lightly coconut, and a few other ingredients on hand, you can make it. It is a good option if you're following a gluten free and vegetarian diet. From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes.

Anweisungen

1
Position a rack in the center of the oven and preheat to 177°. Butter two 9-inch diameter cake pans with 1 1/2-inch sides. Line the bottom of each pan with a circle of parchment paper. Butter the parchment paper.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Gehackte Zwiebel1 Tasse Gehackte Zwiebel
2
Sprinkle the pans with flour, tap the pans to evenly distribute the flour, and then shake off the excess flour. Set aside.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Grober Roter ZuckerGrober Roter Zucker
3
To make the cake, in a large bowl, sift together the 2 cups flour, the granulated sugar, baking soda, cinnamon, salt, nutmeg, and cloves. In a medium bowl, combine the eggs, oil, and vanilla. In another medium bowl, combine the pumpkin purée, coconut, crushed pineapple, and currants.
Zutaten, die Sie benötigen
Zerkleinerte AnanasZerkleinerte Ananas
1/2 Tasse Hershey's Kisses1/2 Tasse Hershey's Kisses
Orangenstreusel Oder OrangenzuckerOrangenstreusel Oder Orangenzucker
Vanilleeis Und Zusätzliche PekannüsseVanilleeis Und Zusätzliche Pekannüsse
KorintheKorinthe
Streusel In HerzformStreusel In Herzform
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
Puderzucker Und Schlagsahne, OptionalPuderzucker Und Schlagsahne, Optional
2 3/4 Tassen Ganze Mandeln, Mit Schale Und Geröstet2 3/4 Tassen Ganze Mandeln, Mit Schale Und Geröstet
1 Cranberry-Rührkuchen, Davon In 1,25 Cm Große Würfel Geschnitten, Um 2 Tassen Zu Ergeben (oder Verwenden Sie 2 Tassen übrig Gebliebenes Gebäck Oder Donuts Zusammen Mit Getrockneten Cranberries - Siehe Unten)1 Cranberry-Rührkuchen, Davon In 1,25 Cm Große Würfel Geschnitten, Um 2 Tassen Zu Ergeben (oder Verwenden Sie 2 Tassen übrig Gebliebenes Gebäck Oder Donuts Zusammen Mit Getrockneten Cranberries - Siehe Unten)
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
Plus 2 Esslöffel EiswasserPlus 2 Esslöffel Eiswasser
1 1/2 Pfund Talleggio-Käse, Gehackt1 1/2 Pfund Talleggio-Käse, Gehackt
4
Add the egg mixture to the flour mixture and stir with a wooden spoon until just combined.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
5
Add the pumpkin mixture and stir just until combined. Divide the batter between the prepared pans, spreading it evenly.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
6
Bake for 35 to 40 minutes until a toothpick inserted into the center of a cake comes out clean.
7
Transfer to wire racks and let cool in the pans for 15 minutes. Run a table knife around the edge of the pans to loosen the cakes. Invert the cakes onto the racks and peel off the parchment paper.
8
Let cool completely before frosting the cakes.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
9
To make the frosting, in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, beat the cream cheese on medium speed for about 3 minutes until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
10
Add the butter and beat for about 2 minutes until combined.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Gehackte Zwiebel1 Tasse Gehackte Zwiebel
11
Add the pumpkin purée and beat until incorporated, about 1 minute.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
12
Add the confectioners’ sugar and vanilla and beat for about 3 minutes until fluffy.
Zutaten, die Sie benötigen
Puderzucker Und Schlagsahne, OptionalPuderzucker Und Schlagsahne, Optional
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
13
Place 1 cake layer on a cake plate or platter. Using an offset spatula, spread half of the frosting over the top of the first cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
14
Spread the frosting right to the edge of the top without frosting the sides of the cake. Carefully place the second cake on top, lining up the edges.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
15
Spread the remaining frosting over the top of the cake without frosting the sides. Swirl the frosting to decorate the top. Refrigerate the cake to set the frosting.
Zutaten, die Sie benötigen
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
16
Remove from the refrigerator 30 to 40 minutes before serving.
17
Do Ahead
18
The cake can be made up to 2 days in advance. Refrigerate until cold, and then carefully cover with plastic wrap. The cake can also be wrapped tightly and frozen for up to 1 month.
Zutaten, die Sie benötigen
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut EntferntTomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
19
Let thaw in the refrigerator, about 12 hours.
20
Reprinted with permission from The New Thanksgiving Table by Diane Morgan, (C) October 2009 Chronicle Books
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score1
Magazin