Mocha Layer Cake with Chocolate-Rum Cream Filling

Mocha Layer Cake with Chocolate-Rum Cream Filling
Mocha Layer Cake with Chocolate-Rum Cream Filling requires around 45 minutes from start to finish. This recipe makes 16 servings with 511 calories, 5g of protein, and 39g of fat each. This recipe covers 9% of your daily requirements of vitamins and minerals. It works well as a dessert. Head to the store and pick up sugar, cake flour, instant coffee powder, and a few other things to make it today.

Anweisungen

1
Stir first 3 ingredients in heavy large saucepan over medium-high heat until sugar dissolves and cream comes to simmer.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, OptionalLebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
2
Remove from heat.
3
Add 20 ounces chocolate; whisk until melted and smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Milchschokoladenriegel Ohne NüsseMilchschokoladenriegel Ohne Nüsse
4
Whisk in rum and vanilla.
Zutaten, die Sie benötigen
Hershey®'s Kisses® MilchschokoladeHershey®'s Kisses® Milchschokolade
ZitrushonigZitrushonig
5
Transfer 1 cup warm chocolate mixture to small bowl; whisk remaining 2 ounces chocolate into mixture in bowl and set aside for topping. Cover; let stand at room temperature.
Zutaten, die Sie benötigen
Milchschokoladenriegel Ohne NüsseMilchschokoladenriegel Ohne Nüsse
6
Transfer remaining chocolate mixture to large bowl to use as filling; chill until cold and thick, at least 6 hours and up to 1 day.
Zutaten, die Sie benötigen
Milchschokoladenriegel Ohne NüsseMilchschokoladenriegel Ohne Nüsse
1
Stir water and sugar in small saucepan over low heat just until sugar dissolves.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
2
Remove from heat; mix in rum. Cover and let stand up to 1 day.
Zutaten, die Sie benötigen
ZitrushonigZitrushonig
1
Preheat oven to 177°. Butter 9x9x2-inch metal baking pan. Line bottom with waxed paper; butter paper.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, OptionalLebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
2
Combine vanilla and coffee powder in cup; swirl to dissolve coffee. Sift flour, cocoa, and baking soda into small bowl. Using electric mixer, beat egg yolks and 1/2 cup sugar in medium bowl until very thick and light in color, about 3 minutes. Beat in vanilla-coffee mixture. Using clean dry beaters, beat egg whites, cream of tartar, and salt in large bowl until soft peaks form. Gradually add remaining 1/4 cup sugar, beating until stiff but not dry. Fold 1/3 of whites into yolk mixture. Fold in half of flour mixture. Fold in half of remaining whites, then remaining flour mixture, then remaining whites.
Zutaten, die Sie benötigen
1-1/4 Teelöffel Getrocknete Petersilienflocken, Geteilt1-1/4 Teelöffel Getrocknete Petersilienflocken, Geteilt
1/2 Tasse Pflaumen-Babynahrung1/2 Tasse Pflaumen-Babynahrung
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver
Hershey®'s Kisses® MilchschokoladeHershey®'s Kisses® Milchschokolade
Zusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, OptionalZusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, Optional
26 HERSHEY®'S KISSES® Milchschokoladen26 HERSHEY®'S KISSES® Milchschokoladen
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
1/2 Tasse Süßer Marsala-Wein1/2 Tasse Süßer Marsala-Wein
3
Transfer batter to prepared pan; gently spread to even thickness.
Zutaten, die Sie benötigen
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
4
Bake cake until puffed and tester inserted into center comes out clean, about 18 minutes. Cool in pan on rack (cake may shrink slightly).
5
Cut around pan to loosen cake. Turn out onto work surface; peel off paper. Using long serrated knife, cut cake horizontally in half.
6
Place 1 half, cut side up, on platter.
7
Drizzle half of syrup (about 3 1/2 tablespoons) over. Using electric mixer, beat cold chocolate filling until thick and lighter in color, less than 1 minute.
Zutaten, die Sie benötigen
Milchschokoladenriegel Ohne NüsseMilchschokoladenriegel Ohne Nüsse
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
8
Spread all of filling evenly over cake layer, aligning with sides of cake (filling will be about 1 inch thick).
Zutaten, die Sie benötigen
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
9
Drizzle remaining syrup over cut side of second cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
10
Place layer, syrup side down, atop filling; press to adhere. Rewarm topping over low heat just until pourable.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
11
Pour topping onto top center of cake. Using small spatula, spread topping to edges, being careful to keep it from spilling over. Chill cake up to 1 day, covering loosely with foil or with cake dome after 2 hours.
Zutaten, die Sie benötigen
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
12
Cut cake into 16 squares and serve.
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion16
Gesundheits-Score2
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