Dark Chocolate-Caramel Cake with Gold-Dusted Chestnuts

Dark Chocolate-Caramel Cake with Gold-Dusted Chestnuts
Dark Chocolate-Caramel Cake with Gold-Dusted Chestnuts might be just the dessert you are searching for. One serving contains 462 calories, 6g of protein, and 30g of fat. This recipe serves 16. This recipe covers 9% of your daily requirements of vitamins and minerals. A mixture of vanillan extract, semisweet chocolate, cake flour, and a handful of other ingredients are all it takes to make this recipe so delicious. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes.

Anweisungen

1
Combine milk chocolate and bittersweet chocolate in medium bowl. Stir sugar, 2 tablespoons water, and cinnamon stick in heavy medium saucepan over medium-low heat until sugar dissolves. Increase heat and boil without stirring until syrup turns deep amber, occasionally brushing down sides of pan with wet pastry brush and swirling pan, about 6 minutes (time will vary depending on size of pan).
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Toffeestückchen Aus Milchschokolade1/3 Tasse Toffeestückchen Aus Milchschokolade
Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)
MilchschokoladeMilchschokolade
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke GeschnittenPastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gebäck PinselGebäck Pinsel
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
2
Add cream and salt (mixture will bubble vigorously). Bring caramel to boil, whisking until smooth and caramel bits dissolve, about 1 minute. Discard cinnamon stick.
Zutaten, die Sie benötigen
Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)Stoli-Vanille (optional Für Mehr Kick)
Karamell-bitsKaramell-bits
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Plus 2 Esslöffel EiswasserPlus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
3
Pour hot caramel over chocolate; stir until chocolate is melted and mixture is smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
4
Let stand until completely cool, stirring occasionally, about 1 hour.
5
Using electric mixer, beat butter in large bowl until fluffy. Beat in chocolate mixture in 4 additions. Cover and refrigerate ganache overnight.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
1 Tasse Gehackte Zwiebel1 Tasse Gehackte Zwiebel
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
1
Preheat oven to 177°. Butter and flour 9x9x2-inch metal baking pan. Line bottom of pan with parchment paper. Sift flour, baking powder, and salt into medium bowl. Using electric mixer, beat butter in large bowl until fluffy. Beat in 1 cup brown sugar, then egg yolks and vanilla extract. Beat in chestnut spread, then milk. Sift dry ingredients over and gently mix together. Using clean dry beaters, beat egg whites in another large bowl until soft peaks form.
Zutaten, die Sie benötigen
(empfohlen: Pillsbury Grands! Kekse)(empfohlen: Pillsbury Grands! Kekse)
3/4 Tasse Gemüse (z. B. Spinat)3/4 Tasse Gemüse (z. B. Spinat)
6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
1/2 (12 Flüssigunzen) Dosen Kondensmilch1/2 (12 Flüssigunzen) Dosen Kondensmilch
KastanieKastanie
1 Tasse Gehackte Zwiebel1 Tasse Gehackte Zwiebel
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
3/4 Tasse Plus 2 Esslöffel Kondensmilch3/4 Tasse Plus 2 Esslöffel Kondensmilch
Plus 2 Esslöffel EiswasserPlus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Muster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der LandfrauMuster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der Landfrau
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
2 Tassen Frisch Geriebener Scharfer Cheddar2 Tassen Frisch Geriebener Scharfer Cheddar
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
6 Esslöffel Irish Cream Likör6 Esslöffel Irish Cream Likör
2
Add remaining 1/4 cup brown sugar and beat until stiff but not dry. Fold egg whites into batter in 3 additions.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
3
Transfer batter to pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
4
Bake cake until golden and tester inserted into center comes out clean, about 48 minutes.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör6 Esslöffel Irish Cream Likör
5
Cut around cake to loosen. Cool cake completely in pan on rack.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
1
Stir brandy and brown sugar in small bowl until sugar dissolves.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen6 Mittelgroße Bartlett- Oder D'Anjou-Birnen
2 Prisen Gemahlene Nelke2 Prisen Gemahlene Nelke
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte KirschenZusätzliche Kandierte Kirschen
2
Turn cake out onto work surface. Peel off parchment. Using long serrated knife, cut cake horizontally into 3 equal layers.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
3 Grüne M&M's3 Grüne M&M's
3
Place 1 cake layer, cut side up, on 8x8-inch cardboard square.
4
Brush cake layer with half of brandy syrup.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Prisen Gemahlene Nelke2 Prisen Gemahlene Nelke
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
5
Spread with 1 cup ganache.
Zutaten, die Sie benötigen
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
6
Sprinkle with half of chopped chestnuts. Top with second cake layer, cut side up. Repeat with remaining brandy syrup, 1 cup ganache, and remaining chopped chestnuts. Top with remaining cake layer, cut side up.
Zutaten, die Sie benötigen
KastanieKastanie
2 Prisen Gemahlene Nelke2 Prisen Gemahlene Nelke
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
7
Spread remaining ganache over top and sides of cake.
Zutaten, die Sie benötigen
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
8
Place cake rack on sheet of foil; place assembled cake on rack. Chill while preparing glaze.
Zutaten, die Sie benötigen
Zubereitetes Japanisches SesamdressingZubereitetes Japanisches Sesamdressing
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tassen Honey Maid® Graham Cracker Crumbs2 Tassen Honey Maid® Graham Cracker Crumbs
1
Bring cream, sugar, and 1/4 cup water to boil in heavy medium saucepan, stirring until sugar dissolves.
Zutaten, die Sie benötigen
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke GeschnittenPastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
2
Add chocolate and whisk until melted and glaze is smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Zubereitetes Japanisches SesamdressingZubereitetes Japanisches Sesamdressing
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
3
Let cool until thick but still pourable, about 4 hours.
4
Pour glaze atop cake, spreading evenly over sides. Chill until glaze sets.
Zutaten, die Sie benötigen
Zubereitetes Japanisches SesamdressingZubereitetes Japanisches Sesamdressing
5
Brush 12 whole chestnuts with gold dust. Arrange chestnuts across top of cake. (Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and refrigerate.
Zutaten, die Sie benötigen
KastanieKastanie
6
Let cake stand at least 4 hours and up to 8 hours at room temperature.)
7
Serve cake at room temperature.
8
*Sweetened chestnut spread is flavored with vanilla. It is available at specialty foods stores amd at some well-stocked supermarkets during the holidays. You can also order it from Joie de Vivre (800-648-8854; frenchselections.com).
Zutaten, die Sie benötigen
KastanieKastanie
Puderzucker Und Schlagsahne, OptionalPuderzucker Und Schlagsahne, Optional
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
9
**Whole chestnuts are sold in jars and in vacuum-packed pouches. Like the sweet chestnut spread, they are available at specialty foods stores and at some supermarkets during the holidays.
Zutaten, die Sie benötigen
KastanieKastanie
Arbol-PfefferArbol-Pfeffer
10
***Edible gold dust is available at many baking supply stores. You can order it from L'Epicerie (866-350-7575; lepicerie.com).
Zutaten, die Sie benötigen
Essbare GoldEssbare Gold
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion16
Gesundheits-Score2
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