Lemon Layer Cake with Lemon Curd and Mascarpone

Lemon Layer Cake with Lemon Curd and Mascarpone
This recipe makes 12 servings with 587 calories, 11g of protein, and 48g of fat each. This recipe covers 7% of your daily requirements of vitamins and minerals. If you have mascarpone cheese, egg yolks, salt, and a few other ingredients on hand, you can make it. From preparation to the plate, this recipe takes roughly 45 minutes.

Anweisungen

1
Whisk first 4 ingredients in medium metal bowl. Set bowl over saucepan of simmering water (do not allow bottom of bowl to touch water).
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
2
Whisk constantly until thickened and instant-read thermometer inserted into mixture registers 71°, about 10 minutes.
3
Remove bowl from over water.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
4
Add butter; whisk until melted.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, OptionalLebensmittelfarbe Und Farbiger Zucker, Optional
5
Transfer 1 cup curd to small bowl for spreading on cake layers. Reserve remaining curd for filling. Press plastic wrap directly onto surface of both curds. Chill overnight. (Can be made 3 days ahead. Keep chilled.)
Zutaten, die Sie benötigen
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut EntferntTomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
1
Position rack in center of oven and preheat to 191°. Line bottom of two 9-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides with parchment paper (do not grease pans or parchment). Using electric mixer, beat egg yolks and 7 tablespoons sugar in large bowl until mixture is very thick and slowly dissolving ribbons form when beaters are lifted, about 4 minutes. Using clean dry beaters, beat whites in another large bowl until soft peaks form.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
2
Add remaining 7 tablespoons sugar, 1 tablespoon at a time, beating until stiff and glossy. Fold half of whites into yolk mixture, then sift half of flour and 1/4 teaspoon salt over and gently fold in until incorporated. Fold in remaining whites, then sift remaining flour over and fold in just until combined, being careful not to deflate batter.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack1 Große Tüte Tortilla-Chips Mit Limettengeschmack
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
1/2 Tasse Süßer Marsala-Wein1/2 Tasse Süßer Marsala-Wein
1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver1/3 Tasse HERSHEY®'S Kakaopulver
3
Divide batter between pans; smooth tops.
4
Bake until tester inserted into center of cakes comes out clean, about 15 minutes. Cool in pans on racks.
5
Run knife around edge of pans to loosen cakes. Invert cakes onto 9-inch-diameter cardboard rounds, tapping on work surface if necessary to release cakes.
6
Cut each cake horizontally in half (layers will be thin). Peel off parchment.
1
Place sugar in small metal bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
2
Add 1/2 cup boiling water; stir to dissolve sugar. Stir in lemon juice.
Zutaten, die Sie benötigen
Garnelen, Mit Schwanz, Ohne Schale, EntdarmtGarnelen, Mit Schwanz, Ohne Schale, Entdarmt
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
1 Tasse Weiße Perlgraupen1 Tasse Weiße Perlgraupen
1
Beat whipping cream and sugar in large bowl until peaks form.
Zutaten, die Sie benötigen
Zitronen-Instant-PuddingZitronen-Instant-Pudding
1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung1 Im Laden Gekaufte Schokoladenkuchenmischung, Z. B. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Gebacken Gemäß Den Anweisungen Auf Der Packung
2
Add mascarpone to lemon curd in medium bowl; whisk until blended. Fold whipped cream into lemon-mascarpone mixture.
Zutaten, die Sie benötigen
Zusätzlich Geriebene Orangenschale, OptionalZusätzlich Geriebene Orangenschale, Optional
3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker
MascarponeMascarpone
Orangenscheiben, Halbiert, Zum GarnierenOrangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren
3
Place 1 cake layer, flat side up, on platter.
4
Brush with 1/4 of syrup.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
5
Spread 1/4 cup lemon curd over, then 1 cup lemon-mascarpone filling. Top with second cake layer; brush with 1/4 of syrup and spread with 1/4 cup lemon curd and 1 cup lemon-mascarpone filling. Repeat with third cake layer, syrup, lemon curd, and filling. Top with fourth cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker
MascarponeMascarpone
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
Orangenscheiben, Halbiert, Zum GarnierenOrangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren
6
Brush with remaining syrup, then spread remaining lemon curd over. Spoon 2 cups lemon-mascarpone filling into pastry bag fitted with 1/4-inch star tip (to be used for rosettes).
Zutaten, die Sie benötigen
3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker3 Esslöffel Plus 1-1/2 Teelöffel Zucker
MascarponeMascarpone
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
Orangenscheiben, Halbiert, Zum GarnierenOrangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren
7
Spread remaining lemon-mascarpone filling as a frosting over sides of cake. Pipe small rosettes of frosting over top of cake, covering completely. Cover cake with cake dome; refrigerate at least 6 hours and up to 1 day.
Zutaten, die Sie benötigen
MascarponeMascarpone
Skittles Mundgerechte BonbonsSkittles Mundgerechte Bonbons
Walnuss-RosinenbrotWalnuss-Rosinenbrot
Orangenscheiben, Halbiert, Zum GarnierenOrangenscheiben, Halbiert, Zum Garnieren
8
*Italian cream cheese available at Italian markets and many supermarkets.
Zutaten, die Sie benötigen
1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score2
GerichteBeilage
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