Orange Layer Cake with Buttercream Frosting and Berries

Orange Layer Cake with Buttercream Frosting and Berries
This recipe serves 14. This recipe covers 10% of your daily requirements of vitamins and minerals. One portion of this dish contains roughly 10g of protein, 23g of fat, and a total of 645 calories. If you have sugar, butter, egg whites, and a few other ingredients on hand, you can make it. 1 person found this recipe to be flavorful and satisfying. From preparation to the plate, this recipe takes about 45 minutes.

Anweisungen

1
Preheat oven to 177°. Spray bottom and sides of two 10-inch-diameter cake pans with 2-inch-high sides with nonstick spray. Line bottoms with parchment paper rounds; spray parchment. Dust pans with flour, tapping out any excess.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
2
Whisk flour, baking powder, and salt in medium bowl. Using electric mixer, beat butter and 1 1/2 cups sugar in large bowl until light and fluffy, about 3 minutes. Beat in vanilla.
Zutaten, die Sie benötigen
3/4 Tasse Gemüse (z. B. Spinat)3/4 Tasse Gemüse (z. B. Spinat)
Puderzucker Und Schlagsahne, OptionalPuderzucker Und Schlagsahne, Optional
3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Plus 2 Esslöffel EiswasserPlus 2 Esslöffel Eiswasser
3
Add flour mixture in 3 additions alternately with milk in 2 additions, beating until well blended between additions. Using clean dry beaters, beat egg whites in another large bowl until foamy. With mixer running, gradually add remaining 1/2 cup sugar. Beat egg white mixture until stiff glossy peaks form, about 3 minutes. Gently fold egg white mixture into batter in 3 additions. Divide batter between prepared pans; smooth tops.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
Lebensretter-BonbonsLebensretter-Bonbons
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
3/4 Tasse Plus 2 Esslöffel Kondensmilch3/4 Tasse Plus 2 Esslöffel Kondensmilch
4
Bake cakes until tester inserted into center comes out clean, about 40 minutes. Cool cakes in pans on rack 10 minutes. Invert cakes onto rack; remove parchment paper, turn cakes over, and cool completely.
1
Bring sugar and 1 cup water to boil in heavy small saucepan, stirring until sugar dissolves. Reduce heat to medium and simmer until reduced to about 1 1/2 cups, about 5 minutes. Stir in orange-flower water. Chill until cold, about 2 hours.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Esslöffel Orangenblütenwasser (oder Je 1/4 Teelöffel Geriebene Zitronenschale Und Orangenschale)1 Esslöffel Orangenblütenwasser (oder Je 1/4 Teelöffel Geriebene Zitronenschale Und Orangenschale)
Mit Mandeln (je 40 G), GehacktMit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke GeschnittenPastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
1
Using electric mixer, beat cream cheese and butter in large bowl until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen
3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten
2
Add powdered sugar 1 cup at a time, beating well.
Zutaten, die Sie benötigen
Gelbe FruchtrolleGelbe Fruchtrolle
3
Add orange-flower water; beat until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Esslöffel Orangenblütenwasser (oder Je 1/4 Teelöffel Geriebene Zitronenschale Und Orangenschale)1 Esslöffel Orangenblütenwasser (oder Je 1/4 Teelöffel Geriebene Zitronenschale Und Orangenschale)
4
Place 1 cup orange-flower buttercream in medium bowl; mix in orange marmalade. Set marmalade buttercream aside to use as filling.
Zutaten, die Sie benötigen
OrangenmarmeladeOrangenmarmelade
Kiwis, 1/4 Zoll Dick In Scheiben GeschnittenKiwis, 1/4 Zoll Dick In Scheiben Geschnitten
3 Salzstangen3 Salzstangen
1
Hull and cut half of strawberries lengthwise into 1/2-inch wedges. Trim cake tops to flatten.
Zutaten, die Sie benötigen
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
2
Place 1 cake on plate, cut side up.
3
Brush 1/2 of orange-flower syrup (about 3/4 cup) over top of cake.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Salzstangen3 Salzstangen
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
4
Place scant 1/2 cup plain orange-flower buttercream into pastry bag fitted with 1/3-inch tip. Pipe 1/3-inch line of buttercream around edge of cake. Spoon marmalade buttercream into center, spreading just to line. Gently press sliced strawberries, half of raspberries, and half of blueberries into filling, leaving 1/2-inch border (chill remaining berries for garnish). Top with second layer; brush top with remaining syrup. Frost top and sides with remaining plain orange-flower buttercream. Chill at least 2 hours.
Zutaten, die Sie benötigen
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
1/2 Tasse Geröstete, Gehackte Pekannüsse (1 Esslöffel Zum Garnieren Zurückbehalten)1/2 Tasse Geröstete, Gehackte Pekannüsse (1 Esslöffel Zum Garnieren Zurückbehalten)
Mit 50 KalorienMit 50 Kalorien
Kiwis, 1/4 Zoll Dick In Scheiben GeschnittenKiwis, 1/4 Zoll Dick In Scheiben Geschnitten
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
3 Salzstangen3 Salzstangen
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
5
Remove cake from refrigerator 1 hour before serving. Hull and cut remaining strawberries lengthwise into 1/2-inch-thick wedges.
Zutaten, die Sie benötigen
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
6
Sprinkle sliced strawberries and remaining raspberries and blueberries over cake.
Zutaten, die Sie benötigen
Kernlose Rote TraubenKernlose Rote Trauben
1/2 Tasse Geröstete, Gehackte Pekannüsse (1 Esslöffel Zum Garnieren Zurückbehalten)1/2 Tasse Geröstete, Gehackte Pekannüsse (1 Esslöffel Zum Garnieren Zurückbehalten)
Mit 50 KalorienMit 50 Kalorien
7
*A flavoring extract; available in the liquor or baking section of some supermarkets or at liquor stores.
Zutaten, die Sie benötigen
Warmer, Stark Gebrühter KaffeeWarmer, Stark Gebrühter Kaffee
Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion14
Gesundheits-Score2
GerichteBeilage
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