Chocolate Stout Layer Cake with Chocolate Frosting

Chocolate Stout Layer Cake with Chocolate Frosting
One serving contains 696 calories, 8g of protein, and 47g of fat. This recipe serves 12. If you have eggs, instant espresso powder, sugar, and a few other ingredients on hand, you can make it. It can be enjoyed any time, but it is especially good for Father's Day. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes.

Anweisungen

1
Position rack in center of oven andpreheat to 177°. Butter and flour two9-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-highsides. Line bottom of each cake panwith parchment paper round; butter andflour parchment.
Zutaten, die Sie benötigen
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Muster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der LandfrauMuster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der Landfrau
2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung
2
Place chopped chocolatein medium metal bowl. Set bowl oversaucepan of barely simmering water andstir until chocolate is melted and smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
3
Remove bowl from over water and set aside.
Zutaten, die Sie benötigen
Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4Gebäckspitzen – Runde Spitzen Nr. 4
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
4
Whisk flour, baking powder, bakingsoda, and salt in medium bowl to blend.Using electric mixer, beat butter and 11/4cups sugar in large bowl until fluffy andpale yellow, about 2 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
1 1/3 Tasse Melasse1 1/3 Tasse Melasse
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)Zuckermais, Zusätzliche Brezeln Und Ovale Schokoladen-Sandwich-Kekse Mit Cremefüllung (ganz Und Zerbröselt)
Zitronensaft, OptionalZitronensaft, Optional
Gewürfeltes Brot Vom Vortag (1/2-Zoll-Würfel), Rinde EntferntGewürfeltes Brot Vom Vortag (1/2-Zoll-Würfel), Rinde Entfernt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
1 Großer Bund Wildveilchen (mit Stielen), Gewaschen1 Großer Bund Wildveilchen (mit Stielen), Gewaschen
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
5
Add egg yolks1 at a time, beating until well blended aftereach addition. Beat in lukewarm meltedchocolate, then stout and coffee. Beatflour mixture into chocolate mixture in 2additions just until incorporated.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Zusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, OptionalZusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, Optional
StoutStout
Paket Natürliche KuchenmischungPaket Natürliche Kuchenmischung
6
Using clean dry beaters, beat eggwhites and remaining 3 tablespoons sugarin another medium bowl until stiff butnot dry. Fold 1/3 of egg whites into cakebatter to lighten, then fold in remainingegg whites in 2 additions. Divide batterbetween prepared cake pans (about 3 cupsfor each); smooth tops.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, OptionalFettreduziertes Vanilleeis, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
7
Bake cakes until tester inserted intocenters comes out clean, about 30 minutes.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung2 Esslöffel SPLENDA® Braunzuckermischung
8
Transfer cakes to racks and cool in pans 20minutes. Invert cakes onto racks; removeparchment paper and cool completely.DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Coverand store at room temperature.
1
Place chopped chocolatein medium heatproof bowl.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich2 Tuben (je 16-1/2 Unzen) Gekühlter Erdnussbutter-Keksteig, Weich
2
Combinewhipping cream and espresso powder inmedium saucepan. Bring cream mixture tosimmer over medium-high heat, whiskingoccasionally.
Zutaten, die Sie benötigen
Instant-espressoInstant-espresso
1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
20 Frische Erdbeeren, Geschält20 Frische Erdbeeren, Geschält
3
Pour cream mixture overchopped chocolate; let stand 1 minute,then whisk until chocolate is melted andmixture is smooth. Chill chocolate frostinguntil slightly thickened and spreadable,stirring occasionally, about 2 hours (or forquick chilling, place frosting in freezeruntil thickened and spreadable, stirringoccasionally, about 30 minutes).
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
1 Sour Brite Octopus-Bonbon1 Sour Brite Octopus-Bonbon
1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional1 Bis 2 Esslöffel Zitronensaft, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Großer Bund Wildveilchen (mit Stielen), Gewaschen1 Großer Bund Wildveilchen (mit Stielen), Gewaschen
4
Using serrated knife, trim roundedtops from both cake layers so that topsare flat.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
3 Grüne M&M's3 Grüne M&M's
5
Place 1 cake layer, trimmed sideup, on 9-inch-diameter tart pan bottom orcardboard round, then place on rack setover baking sheet. Drop 1 1/4 cups frostingby large spoonfuls over top of cake layer;spread frosting evenly to edges with offsetspatula or butter knife. Top with secondcake layer, trimmed side down.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Sour Brite Octopus-Bonbon1 Sour Brite Octopus-Bonbon
8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt8 Tassen Mini-Marshmallows, Aufgeteilt
20 Bis 25 Ganze Spinatblätter20 Bis 25 Ganze Spinatblätter
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Sautierte GarnelenSautierte Garnelen
Mit Blauen Bonbons überzogene Pralinen Oder Blaue Jelly BeansMit Blauen Bonbons überzogene Pralinen Oder Blaue Jelly Beans
Frische Dunkle Süßkirschen, Entkernt Und HalbiertFrische Dunkle Süßkirschen, Entkernt Und Halbiert
6
Spreadremaining frosting evenly over top andsides of cake. DO AHEAD: Can be made upto 1 day ahead. Cover with cake domeand refrigerate.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Sour Brite Octopus-Bonbon1 Sour Brite Octopus-Bonbon
7
Let cake stand at roomtemperature at least 1 hour and up to 3hours before serving.
1
If you can find it, use achocolate stout (Brooklyn Brewery and
Zutaten, die Sie benötigen
StoutStout
2
Oregon's Rogue Brewery make it) inthe cake batter. The chocolaty flavorsin the beer come from dark-roasting themalts. Some brewers even add a littlechocolate to the beer as well. If you can’tfind chocolate stout, use another stout,such as Guinness. Sierra Nevada Porter and
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
StoutStout
1/2 Pfund Gehackter Schellfisch1/2 Pfund Gehackter Schellfisch
3
Samuel Adams Honey Porter would alsowork well in this recipe.
Zutaten, die Sie benötigen
NachtportierNachtportier
1-1/4 Tassen Müslix-Müsli Mit Rosinen, Datteln Und Mandeln1-1/4 Tassen Müslix-Müsli Mit Rosinen, Datteln Und Mandeln
4
Bon Appétit
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score5
GerichteBeilage
Magazin