Double-Chocolate Financier Cake might be just the dessert you are searching for. This recipe serves 10. One portion of this dish contains around 10g of protein, 28g of fat, and a total of 430 calories. From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes. If you have butter, ground blanched almonds, cocoa powder, and a few other ingredients on hand, you can make it.
Anweisungen
1
Preheat oven to 177°. Butter two 8-inch round cake pans with 1 1/2-inch-high sides. Line bottoms with parchment or waxed paper round. Melt 3/4 cup butter in medium saucepan over medium heat. Cook until light brown, swirling pan occasionally, about 5 minutes. Cool.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
6 Esslöffel Irish Cream Likör
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
2
Meanwhile, sift flour, cocoa, and salt into medium bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
Reispapier
Lebensretter-Bonbons
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
3
Whisk egg whites in large bowl to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Fettreduziertes Vanilleeis, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
4
Add sugar; whisk to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
5
Whisk in corn syrup and vanilla.
Zutaten, die Sie benötigen
Verschiedene Bunte Streusel Oder Farbigen Zucker
Puderzucker Und Schlagsahne, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
6
Add flour mixture; whisk just to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensretter-Bonbons
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
7
Add ground almonds; whisk just to blend. Using whisk, fold in browned butter, then chopped chocolate. Divide batter between prepared pans, smoothing tops.
Zutaten, die Sie benötigen
Schlagsahne Und Geröstete Mandelblättchen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
8
Bake cakes until firm to touch and tester inserted into center comes out clean, about 23 minutes. Cool cakes on rack 5 minutes. Invert cakes onto rack; peel off paper. Cool completely.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör
1
Place chocolate in small metal bowl. Bring cream to boil in small saucepan.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
Zusätzliche Kandierte Kirschen
2
Pour cream over chocolate; whisk until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
3
Add butter, 1 piece at a time, gently whisking to blend between additions, adding as little air as possible.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Kleine Rüben, Geschält Und In 1/8 Zoll Dicke Scheiben Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
4
Transfer 2/3 cup ganache to heatproof 1-cup measure with spout.
5
Place bowl with remaining ganache over bowl of ice water. Stir until semi-firm and thick enough to spread. Set aside for filling.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Arbol-Pfeffer
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
6
Line rimmed baking sheet with foil.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Scharfe Paprikaringe, Geschnittene Bananenpaprika, Zum Garnieren Von Sandwiches
2 Tassen Honey Maid® Graham Cracker Crumbs
7
Place rack on sheet.
8
Place 1 cake, flat side down, on rack. Strain apricot jam into small skillet; bring to boil. Spoon warm jam over cake, spreading evenly almost to edge.
Zutaten, die Sie benötigen
Aprikosenmarmelade
Marmelade
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
9
Let cool 5 minutes. Drop filling by teaspoonfuls all over cake, then spread in even layer.
Zutaten, die Sie benötigen
Arbol-Pfeffer
10
Place second cake atop filling, bottom side up. If glaze is too firm to pour, rewarm in microwave at low power in 15-second increments until pourable.
Zutaten, die Sie benötigen
Zubereitetes Japanisches Sesamdressing
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Getrockneter Oregano, 1/3 Handvoll
11
Pour over cake, allowing glaze to drip down sides and using offset spatula to spread glaze evenly over sides of cake. Chill cake 2 hours. Do ahead Can be made 2 days ahead. Cover with cake dome; keep chilled.