Gingerbread Trifle with Candied Kumquats and Wine-Poached Cranberries
The recipe Gingerbread Trifle with Candied Kumquats and Wine-Poached Cranberries is ready in around 45 minutes and is definitely a great vegetarian option for lovers of Scottish food. One portion of this dish contains roughly 13g of protein, 85g of fat, and a total of 1321 calories. This recipe covers 14% of your daily requirements of vitamins and minerals. This recipe serves 16. It will be a hit at your Christmas event. Head to the store and pick up sugar, sugar, brown sugar, and a few other things to make it today.
Anweisungen
1
Stir sugar and 1 1/2 cups water in large saucepan over medium heat until sugar dissolves. Increase heat and bring to boil.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
2
Add kumquats; reduce heat to medium-low and simmer until soft mixture to medium bowl. Cool. Cover and chill until cold. DO AHEAD: Can be made 5 days ahead. Keep chilled.
Zutaten, die Sie benötigen
1/2 Tasse Kumquats
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
3
Before using, pour kumquat mixture through strainer; set kumquats aside for trifle. (Reserve syrup for another use.)
Zutaten, die Sie benötigen
1/2 Tasse Kumquats
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Mit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulen
1
Stir wine and sugar in large saucepan over medium heat until sugar dissolves. Increase heat and boil wine mixture 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit Mandeln (je 40 G), Gehackt
(Hühnerbrühe Oder Gemüsebrühe Können Ersetzt Werden)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
2
Add cranberries and simmer until soft but still intact, about 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)
3
Transfer mixture to medium bowl. Cool. Cover and chill until cold. DO AHEAD: Can be made 5 days ahead. Keep chilled.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
4
Before using, pour cranberry mixture through strainer; set cranberries aside for trifle. (Reserve syrup for another use.)
Zutaten, die Sie benötigen
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)
3 Gefrorene Ungesüßte Erdbeeren
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Mit Knochen Und Haut, Hähnchenschenkel Und -keulen
1
Combine stout and molasses in large saucepan. Bring to boil over medium-high heat, stirring occasionally.
Zutaten, die Sie benötigen
4 Tassen Weizenmehl
Stout
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
2
Remove from heat; stir in baking soda (mixture will foam up).
Zutaten, die Sie benötigen
Orangenstreusel Oder Orangenzucker
3
Let stand until completely cool, about 1 hour.
4
Position 1 rack in top third and 1 rack in bottom third of oven and preheat to 177°. Generously butter three 8-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides. Dust pans with flour; tap out excess.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Gehackte Zwiebel
Lebensretter-Bonbons
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör
5
Whisk 2 cups flour and next 6 ingredients in large bowl to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Lebensretter-Bonbons
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
6
Whisk eggs and both sugars in medium bowl to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Zusätzliche Kandierte Kirschen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
7
Whisk oil, then stout mixture into egg mixture. Gradually whisk stout-egg mixture into flour mixture. Stir in fresh ginger. Divide batter among prepared pans (about 12/3 cups for each).
Zutaten, die Sie benötigen
Frischer Ingwer
Lebensretter-Bonbons
Stout
Zusätzliche Kandierte Kirschen
1 1/2 Pfund Talleggio-Käse, Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
8
Place 2 cake pans on top rack and 1 cake pan on bottom rack of oven.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Esslöffel Natürliches Backfett
6 Esslöffel Irish Cream Likör
9
Bake until tester inserted into center of cakes comes out clean, reversing position of pans halfway through baking, about 28 minutes total. Cool cakes in pans on rack 15 minutes. Invert cakes onto racks; cool completely. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Wrap in plastic; store at room temperature.
Zutaten, die Sie benötigen
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör
1
Using electric mixer, beat mascarpone in large bowl until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Mascarpone
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Zusätzliche Kandierte Kirschen
2
Add all remaining ingredients and beat until peaks form and mixture is smooth (do not overbeat or mixture may curdle). Cover and chill up to 2 hours.
3
Using serrated knife, cut each of 2 cakes in half horizontally for a total of 4 cake layers. (Reserve remaining cake for another use.) Trim 1 cake layer to 7-inch round.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
3 Grüne M&M's
4
Place trimmed cake round in bottom of 7 3/4-inch-diameter, 43/4-inch-deep trifle dish. Scatter scant 1/2 cup drained kumquats in single layer over cake. Top with 11/3 cups mascarpone cream, spreading evenly to sides of dish.
Zutaten, die Sie benötigen
Mascarpone
1/2 Tasse Kumquats
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
5
Sprinkle 1/2 cup drained cranberries over. Repeat 2 more times with cake layer, kumquats, mascarpone cream, and cranberries. Top with fourth cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)
Mascarpone
1/2 Tasse Kumquats
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
6
Spread 1 1/3 cups mascarpone cream over. Spoon remaining cream into pastry bag fitted with large star tip. Pipe rosettes of mascarpone cream around top edge of dish. Tent loosely with foil; chill at least 4 hours. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Keep chilled. Cover and chill remaining kumquats and cranberries separately.
Zutaten, die Sie benötigen
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)
Scatter remaining kumquats and cranberries over center of trifle and serve.
Zutaten, die Sie benötigen
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)
1/2 Tasse Kumquats
8
An Italian cream cheese; sold at many supermarkets and at Italian markets.
Zutaten, die Sie benötigen
1-1/2 Tassen Rote Und Grüne Kandierte Kirschen
9
Test-kitchen tip:The kumquat and cranberry syrups will keep in the refrigerator for at least two weeks. They can be added to holiday drinks or sparkling water, or spooned over ice cream.
Zutaten, die Sie benötigen
Sprudelwasser
(Sie Brauchen Diese Möglicherweise Nicht, Wenn Sie Einen Cranberry-Laib Wie Oben Aufgeführt Bekommen Konnten)