Milk Chocolate Mousse Cake with Hazelnut Crunch Crust
Need From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes. A mixture of hazelnuts, sugar, powdered sugar, and a handful of other ingredients are all it takes to make this recipe so tasty. It is perfect for valentin day.
Anweisungen
1
Position rack in bottom third of oven and preheat to 177°. Line bottom of 9-inch-diameter cake pan with 2-inch-high sides with parchment paper. Melt butter in saucepan over medium heat.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Gehackte Zwiebel
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Muster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der Landfrau
1 Esslöffel Natürliches Backfett
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
6 Esslöffel Irish Cream Likör
2
Remove from heat. Spoon off foam from top of butter and discard. Spoon clear yellow butter into small metal bowl, leaving water and milk solids in bottom of pan.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Tasse Gehackte Zwiebel
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
3/4 Tasse Plus 2 Esslöffel Kondensmilch
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
3
Add vanilla to butter in bowl; set clarified butter aside.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Esslöffel Demerara-Zucker
Puderzucker Und Schlagsahne, Optional
1 Tasse Gehackte Zwiebel
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
4
Sift flour and cocoa powder together 3 times into medium bowl.
Zutaten, die Sie benötigen
Reispapier
Lebensretter-Bonbons
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
5
Whisk eggs and sugar in large metal bowl to blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Zusätzliche Kandierte Kirschen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
6
Place bowl with egg mixture in large skillet of barely simmering water; whisk constantly until egg mixture is lukewarm (105°F), about 2 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Zusätzliche Kandierte Kirschen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
7
Remove bowl from water.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
8
Place bowl with clarified butter in hot water in same skillet over low heat to keep warm.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Esslöffel Demerara-Zucker
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
Zusätzliche Kandierte Kirschen
9
Using electric mixer, beat egg mixture until cool and tripled in volume, about 5 minutes. Sift 1/3 of flour-cocoa mixture over egg mixture and gently fold in with rubber spatula. Fold in remaining flour-cocoa mixture in 2 more additions. Fold 1 cup of cake batter into warm clarified butter until incorporated. Using rubber spatula, gently fold butter-cake batter mixture into remaining cake batter.
Zutaten, die Sie benötigen
3 Esslöffel Demerara-Zucker
1 Tasse Gehackte Zwiebel
Reispapier
Lebensretter-Bonbons
Zusätzliche Kandierte Kirschen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
4 Große Brezeln Mit Joghurtüberzug
10
Transfer batter to prepared pan.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
11
Bake until tester inserted into center of cake comes out clean and top springs back slightly when gently pressed, about 30 minutes. Cool completely in pan on rack. (Can be made 1 day ahead. Cover; store at room temperature.)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
12
Run knife between pan sides and cake to loosen. Invert cake onto rack; remove parchment. Using long serrated knife, trim top of cake horizontally, forming 3/4-inch-high cake layer. Using bottom of 8-inch-diameter springform pan as guide, trim around sides of cake to form 8-inch round cake. Set cake aside.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
3 Grüne M&M's
Schlagsahne Und Geröstete Mandelblättchen
1 Gelbe Fruchtrolle
1
Line bottom of 8-inch-diameter springform pan with parchment paper.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Muster Im „Handwerk“-Archiv Auf Der Website Der Landfrau
Schlagsahne Und Geröstete Mandelblättchen
2
Pour enough water into large skillet to reach depth of 1 inch; bring to simmer.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
3
Remove skillet from heat.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
4
Place gianduja in medium metal bowl; set bowl in hot water in skillet. Stir until gianduja is melted and smooth. Stir in cereal and nuts.
Zutaten, die Sie benötigen
Kernlose Erdbeermarmelade, Geteilt
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
1/2 Tasse Fein Gehackte PLANTERS® Pekannüsse
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
Zusätzliche Kandierte Kirschen
5
Spread crunch evenly over parchment in pan.
Zutaten, die Sie benötigen
Arbol-Pfeffer
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
6
Place cake atop crunch layer, pressing to adhere. Chill until crunch is firm, about 1 hour.
1
Place gianduja in metal bowl.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
2
Pour enough water into large skillet to reach depth of 1 inch; bring to simmer.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
3
Remove from heat; place bowl with gianduja in hot water in skillet. Stir until gianduja is smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
Zusätzliche Kandierte Kirschen
4
Remove bowl from water; cool gianduja to lukewarm.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Zusätzliche Kandierte Kirschen
5
Using electric mixer, beat cream and salt in another bowl until very soft peaks form (when bowl is tilted, cream should be fluffy but still pourable and flow to one side).
Zutaten, die Sie benötigen
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Geriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Zusätzliche Kandierte Kirschen
6
Mix 3 tablespoons water into melted gianduja.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
7
Pour whipped cream over and fold into gianduja just until incorporated (mousse will be very soft).
Zutaten, die Sie benötigen
Zusätzlich Geriebene Orangenschale, Optional
8
Brush top of chilled cake with liqueur.
Zutaten, die Sie benötigen
(aus Einem Karton)
9
Spread mousse over cake in pan. Cover and chill overnight. (Can be prepared 2 days ahead. Keep chilled.)
Zutaten, die Sie benötigen
Arbol-Pfeffer
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
10
Run knife between cake and pan sides to loosen. Soak kitchen towel in hot water; wring out water. Wrap hot wet towel around pan sides and hold 30 seconds. Carefully remove pan sides from cake; smooth mousse with knife if necessary.
Zutaten, die Sie benötigen
Pastinaken, Geschält Und In 1,25 Cm Große Stücke Geschnitten
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Süße Getrocknete Sopressata, In Scheiben Geschnitten, Zum Servieren
1 Gelbe Fruchtrolle
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
11
Place cake on pan bottom on rack set over baking sheet. Sift cocoa powder lightly over top of cake. Using stencils such as snowflakes or stars, sift powdered sugar over top of cake.
Zutaten, die Sie benötigen
Gelbe Fruchtrolle
Reispapier
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Scharfe Paprikaringe, Geschnittene Bananenpaprika, Zum Garnieren Von Sandwiches
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
12
Transfer to platter and serve.
13
*Many supermarkets sell pre-husked hazelnuts. if you can't find them, here's how to husk whole hazelnuts: Scatter nuts on rimmed baking sheet and toast at 177° until skins darken, 12 to 15 minutes. Wrap warm hazelnuts in kitchen towel and rub together to remove skins.
Zutaten, die Sie benötigen
Lammkoteletts, Knochen Pommes Frites
Zum Aufstreichen Auf Toast, Falls Gewünscht
1/2 Tasse Fein Gehackte PLANTERS® Pekannüsse
Tomatillos, Gewaschen, Papierartige Haut Entfernt
75 Gramm Goldene Sultaninen
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Süße Getrocknete Sopressata, In Scheiben Geschnitten, Zum Servieren
Scharfe Paprikaringe, Geschnittene Bananenpaprika, Zum Garnieren Von Sandwiches
1
Gianduja bars are often sold only in professional quantities, but one-pound blocks (enough to make this recipe) can be ordered from Jane's Cakes and Chocolates (800-262-7630).