Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans

Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans
Banana Layer Cake with Caramel Cream and Pecans might be just the dessert you are searching for. This recipe serves 12. This recipe covers 11% of your daily requirements of vitamins and minerals. One serving contains 718 calories, 8g of protein, and 33g of fat. If you have butter, sea salt-roasted pecans, banana, and a few other ingredients on hand, you can make it. It is a good option if you're following a vegetarian diet. From preparation to the plate, this recipe takes approximately 45 minutes.

Anweisungen

1
Preheat oven to 177°. Butter and flour two 9-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides. Sift flour, baking powder, and sea salt into medium bowl. Beat butter and 1 cup sugar in large bowl until well blended.
Zutaten, die Sie benötigen
In Scheiben Geschnittene Geschälte Frische Oder Gefrorene PfirsicheIn Scheiben Geschnittene Geschälte Frische Oder Gefrorene Pfirsiche
Frisch Geriebener Pecorino-Romano-Käse Oder Nach GeschmackFrisch Geriebener Pecorino-Romano-Käse Oder Nach Geschmack
2 Mit Paprika Gefüllte Oliven2 Mit Paprika Gefüllte Oliven
Lorann Professional Kitchen®Lorann Professional Kitchen®
Gelbe Und Grüne LakritzeGelbe Und Grüne Lakritze
2
Add 2 eggs; beat until blended.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Esslöffel Frisch Gepresste Zitrone Oder Nach Geschmack2 Esslöffel Frisch Gepresste Zitrone Oder Nach Geschmack
3
Add dry ingredients to butter mixture in 4 additions alternately with buttermilk in 3 additions. Beat remaining 4 eggs and remaining 1 1/2 cups sugar in medium bowl until mixture is thick and pale in color, about 4 minutes. Fold egg mixture into batter. Fold in bananas. Divide batter between prepared pans (about 3 1/2 cups for each).
Zutaten, die Sie benötigen
Pflanzenöl (Menge Hängt Von Der Kochmethode Ab)Pflanzenöl (Menge Hängt Von Der Kochmethode Ab)
Zusätzliche Bananenscheiben, OptionalZusätzliche Bananenscheiben, Optional
2 Mit Paprika Gefüllte Oliven2 Mit Paprika Gefüllte Oliven
Gelbe Und Grüne LakritzeGelbe Und Grüne Lakritze
2 Esslöffel Frisch Gepresste Zitrone Oder Nach Geschmack2 Esslöffel Frisch Gepresste Zitrone Oder Nach Geschmack
4
Bake cakes until tester inserted into center comes out clean, about 35 minutes.
5
Transfer to rack; cool 15 minutes. Invert cakes onto racks; cool completely. (Can be made 1 day ahead. Wrap in foil; store at room temperature.)
Zutaten, die Sie benötigen
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
1
Combine brown sugar, banana, and 3 tablespoons butter in processor; blend until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Diät-CremesodaDiät-Cremesoda
Zusätzliche Bananenscheiben, OptionalZusätzliche Bananenscheiben, Optional
2 Mit Paprika Gefüllte Oliven2 Mit Paprika Gefüllte Oliven
2
Add 1 1/2 cups whipping cream; blend.
Zutaten, die Sie benötigen
Zitronen-Instant-PuddingZitronen-Instant-Pudding
3
Transfer to heavy medium saucepan.
4
Whisk over medium heat until sugar dissolves and mixture boils. Attach candy thermometer to inside of pan; cook without stirring or swirling pan until temperature registers 103°, about 10 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Eiscreme-ZuckertüteEiscreme-Zuckertüte
Gelbe Und Grüne LakritzeGelbe Und Grüne Lakritze
5
Pour caramel into bowl. Cool to room temperature, whisking occasionally.
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
6
Whisk remaining 2 1/4 cups whipping cream in large bowl until cream mounds softly. Gradually fold in cool caramel mixture. Chill until cream is firm enough to spread, about 3 hours.
Zutaten, die Sie benötigen
Frische Rainier-Kirschen, Entkernt Und HalbiertFrische Rainier-Kirschen, Entkernt Und Halbiert
1/3 Tasse Frischer Limettensaft1/3 Tasse Frischer Limettensaft
1 (3,4 Unzen) Packung JELL-O Chocolate Instant Pudding1 (3,4 Unzen) Packung JELL-O Chocolate Instant Pudding
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
7
Cut each cake horizontally into 2 layers.
8
Place 1 layer, cut side up, on platter.
9
Drizzle 1 1/2 teaspoons lime juice and 1 1/2 teaspoons rum over.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Erdbeere, Geschält1 Erdbeere, Geschält
ZitrushonigZitrushonig
10
Spread 1 1/4 cups banana cream over. Top with second cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
Zusätzliche Bananenscheiben, OptionalZusätzliche Bananenscheiben, Optional
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Frische Rainier-Kirschen, Entkernt Und HalbiertFrische Rainier-Kirschen, Entkernt Und Halbiert
11
Drizzle 1 1/2 teaspoons lime juice and 1 1/2 teaspoons rum over.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Erdbeere, Geschält1 Erdbeere, Geschält
ZitrushonigZitrushonig
12
Spread 1 1/2 cups cream over. Repeat with third cake layer, lime juice, rum, and cream. Top with fourth cake layer, cut side down; spread remaining cream over top.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Erdbeere, Geschält1 Erdbeere, Geschält
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Frische Rainier-Kirschen, Entkernt Und HalbiertFrische Rainier-Kirschen, Entkernt Und Halbiert
ZitrushonigZitrushonig
13
Scatter roasted pecans over top of cake. (Can be made 1 day ahead. Cover with cake dome and refrigerate.)
Zutaten, die Sie benötigen
Rote, Gelbe Und Grüne LebensmittelfarbeRote, Gelbe Und Grüne Lebensmittelfarbe
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion12
Gesundheits-Score3
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