Flourless Chocolate Hazelnut Cake

Flourless Chocolate Hazelnut Cake
Flourless Chocolate Hazelnut Cake is a gluten free and fodmap friendly dessert. One portion of this dish contains around 15g of protein, 58g of fat, and a total of 962 calories. This recipe serves 10. This recipe covers 25% of your daily requirements of vitamins and minerals. From preparation to the plate, this recipe takes around 45 minutes. Head to the store and pick up butter, granulated sugar, kosher powdered sugar, and a few other things to make it today.

Anweisungen

1
Save Recipe
2
Print Recipe
3
Flourless Chocolate Hazelnut Cake
Zutaten, die Sie benötigen
2 Liter Pfefferminzstangeneis, Weich2 Liter Pfefferminzstangeneis, Weich
3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)
4
Cake Ingredients10 oz. premium quality bittersweet chocolate6 large eggs, separated3/4 cup plus 1/3 cup granulated sugar, divided4 oz. toasted hazelnuts3 tbsp kosher powdered sugar (recipe below)1/4 cup premium quality cocoa powder
Zutaten, die Sie benötigen
Geröstet Und PistazienGeröstet Und Pistazien
5 Peachie-O's-Bonbons5 Peachie-O's-Bonbons
HaselnusslikörHaselnusslikör
Frittieröl, Vorzugsweise CanolaFrittieröl, Vorzugsweise Canola
5
Pinch of kosher salt1 1/2 sticks (3/4 cup) unsalted butter, softened1/3 cup hazelnut paste (recipe below)2 tsp strong brewed espresso, cooled completely 2 tsp hazelnut liqueur2 tsp pure vanilla extract
Zutaten, die Sie benötigen
Nestlé® Toll House® Halbsüße SchokoladenstückchenNestlé® Toll House® Halbsüße Schokoladenstückchen
Gebrühter EspressoGebrühter Espresso
Ungesalzene ButterUngesalzene Butter
3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)
6
Vanilla ice cream
Zutaten, die Sie benötigen
4 Schokoladen-Toffee-Schokoriegel (je 40 G), Zerkleinert, Geteilt4 Schokoladen-Toffee-Schokoriegel (je 40 G), Zerkleinert, Geteilt
7
Fresh raspberries
Zutaten, die Sie benötigen
1 Packung (19,6 Unzen) Gefrorener Vanille-Torte1 Packung (19,6 Unzen) Gefrorener Vanille-Torte
8
Hazelnut Paste Ingredients1/2 lb roasted hazelnuts (skins removed) 2 tbsp egg whites (about 2 egg whites)1 cup Passover Powdered Sugar (recipe below- or, buy Passover-approved powdered sugar))1 tsp hazelnut liqueur Passover Powdered Sugar Ingredients (recipe from Martha Stewart)2 tbsp potato starch2 cups granulated sugar
Zutaten, die Sie benötigen
3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)3 Bis 4 Esslöffel Haselnusslikör (empfohlen: Frangelico)
Geröstet Und PistazienGeröstet Und Pistazien
HaselnusslikörHaselnusslikör
5 Peachie-O's-Bonbons5 Peachie-O's-Bonbons
1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt1/4 Tasse Plus 1 Esslöffel Kaltes Wasser, Geteilt
Becher PHILADELPHIA® Schnittlauch-Zwiebel-KäseaufstrichBecher PHILADELPHIA® Schnittlauch-Zwiebel-Käseaufstrich
9
You will also need
10
Springform pan, electric mixer, parchment paper, food processor, nonstick cooking spray
Zutaten, die Sie benötigen
1/3 Tasse Truthahnsoße, Erwärmt1/3 Tasse Truthahnsoße, Erwärmt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Gehackte Glatte Petersilie, Großzügig 1 Oder 2 HandvollGehackte Glatte Petersilie, Großzügig 1 Oder 2 Handvoll
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Heirloom-Tomaten, Gehackt, OptionalHeirloom-Tomaten, Gehackt, Optional
Geröstete Paprika Und Zusätzlicher SchnittlauchGeröstete Paprika Und Zusätzlicher Schnittlauch
11
Servings: 10-12
12
Kosher Key: Dairy
SchwierigkeitSchwierig
Fertig in45 m.
Portion10
Gesundheits-Score13
Magazin