Double-Chocolate Bundt Cake with Ganache Glaze might be just the dessert you are searching for. This recipe makes 12 servings with 388 calories, 5g of protein, and 23g of fat each. This recipe covers 8% of your daily requirements of vitamins and minerals. If you have heavy cream, egg, strong-brewed coffee, and a few other ingredients on hand, you can make it. From preparation to the plate, this recipe takes roughly 1 hour and 30 minutes.
Anweisungen
1
Preheat the oven to 35
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
6 Esslöffel Irish Cream Likör
2
Spray a 12-cup Bundt pan with vegetable oil spray. In a small saucepan, melt 2 ounces of the chopped chocolate over low heat, stirring constantly. Scrape the chocolate into a medium bowl and let cool slightly.
Zutaten, die Sie benötigen
1 1/2 Teelöffel Gemischte Gewürze
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Essbare Blüten Als Garnitur, Optional
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
Zusätzliche Kandierte Kirschen
3
Whisk in the oil and sugar until smooth, then whisk in the egg.
Zutaten, die Sie benötigen
Mit Mandeln (je 40 G), Gehackt
Zusätzliche Kandierte Kirschen
1 1/2 Pfund Talleggio-Käse, Gehackt
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
4
In a small bowl, whisk the flour, cocoa powder, baking soda and salt.
Zutaten, die Sie benötigen
Reispapier
Orangenstreusel Oder Orangenzucker
Lebensretter-Bonbons
Plus 2 Esslöffel Eiswasser
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
Zusätzliche Kandierte Kirschen
5
Add half of the dry ingredients to the chocolate mixture along with 1/2 cup of the coffee and 1/2 cup of the buttermilk; whisk until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Je Gemahlene Muskatnuss, Piment Und Nelken
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
Zusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
6
Add the remaining dry ingredients, coffee and buttermilk and whisk until smooth.
Zutaten, die Sie benötigen
Je Gemahlene Muskatnuss, Piment Und Nelken
Zusätzliche Schlagsahne Und Schokoladenraspeln, Optional
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
7
Pour the batter into the prepared pan and bake in the lower third of the oven for about 45 minutes, or until a toothpick inserted in the center of the cake comes out with a few moist crumbs attached.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Spearmint-Kaugummi
6 Esslöffel Irish Cream Likör
1 Tasse Gelbe Kuchenmischung
8
Let the cake cool on a rack for 10 minutes, then turn it out and let cool completely.
9
In a small saucepan, bring the cream to a boil. In a heatproof bowl, combine the remaining 3 ounces of chopped chocolate with the corn syrup and butter.
Zutaten, die Sie benötigen
Verschiedene Bunte Streusel Oder Farbigen Zucker
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
1 Tasse Gehackte Zwiebel
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1 Pfund Kleine Rote Kartoffeln, In 1-Zoll-Stücke Geschnitten
Zusätzliche Kandierte Kirschen
10
Pour the hot cream over the chocolate and let stand until melted, about 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
6 Unzen Halbsüße Schokolade, In 1/2-Zoll-Stücke Gehackt (empfohlen: Ghirardelli)
10 Bis 20 Tropfen Rote Lebensmittelfarbe
11
Whisk until smooth.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/4 Tasse Shaohsing Oder Chinesischer Reiswein
12
Let the ganache glaze cool until thick but still pourable, about 5 minutes.
Zutaten, die Sie benötigen
Zubereitetes Japanisches Sesamdressing
13
Pour the ganache over the cooled cake.
14
Let the cake stand until the glaze is set, at least 30 minutes, before serving.