Fresh Orange Wedding Cake

Fresh Orange Wedding Cake
If 9 cents per serving falls in your budget, Fresh Orange Wedding Cake might be an amazing gluten free, dairy free, fodmap friendly, and whole 30 recipe to try. One serving contains 50 calories, 1g of protein, and 0g of fat. This recipe serves 125. From preparation to the plate, this recipe takes about 45 minutes. It is perfect for Wedding. If you have plastic straws, batches basic cake recipe, cardboard cake round, and a few other ingredients on hand, you can make it.

Anweisungen

1
You will need 2 (14-inch) cake layers. Double the Basic Cake Recipe twice which yields 2 (14-inch) cake layers, and follow the cake instructions up until the cake batter is to be baked.
2
Bake the (14-inch) cake layers at 375, for 10 minutes. Reduce oven temperature to 350, and bake 28 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl
3
Let cool as directed in the recipe.
4
You will need 2 (10-inch) cake layers. Double the Basic Cake Recipe once which yields 2 (10-inch) cake layers, and follow the cake instructions up until the cake batter is to be baked.
5
Bake the (10-inch) cake layers at 375, for 10 minutes. Reduce oven temperature to 350, and bake 28 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl
6
Let cool as directed in the recipe.
7
You will need only 1 (6-inch) cake layer. Prepare the Basic Cake Recipe once, which yields 2 (6-inch) cake layers, and follow the cake instructions up until the cake batter is to be baked.
8
Bake the (6-inch) cake layer at 375 for 10 minutes. Reduce oven temperature to 350, and bake 25 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl1/3 Tasse Crisco® Reines Pflanzenöl
9
Let cool as directed in the recipe. (Save the extra (6-inch) layer for another use.)
1
Cover 3 cardboard cake rounds (14, 10, 6 inches in diameter) with aluminum foil. Center the 6-inch round on the 10-inch round and poke a hole through both, using the tip of a knife or an ice pick. Stick the 1/4-inch wooden dowel through both rounds to widen holes.
Zutaten, die Sie benötigen
Gelatine Mit Erdbeergeschmack Der Marke Jell-OGelatine Mit Erdbeergeschmack Der Marke Jell-O
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
4 Esslöffel Himbeer-, Blaubeer- Oder Erdbeermarmelade4 Esslöffel Himbeer-, Blaubeer- Oder Erdbeermarmelade
2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken
2
Spread a small amount of Buttercream Frosting in the center of the 14-inch cardboard round.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
3
Place a 14-inch cake layer on cardboard round.
4
Spread about 1 1/3 cups Apricot Mousse Filling over surface of cake layer, spreading to within 1/2 inch of edge. Top with another 14-inch cake layer. Repeat the procedure with the filling and remaining 14-inch layers, ending with the cake.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
5
Center the 10-inch cardboard round on top of the 14-inch tier. Using the tip of a sharp knife, trace around the edge of round; set cardboard round aside.
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken2 1/2 Tassen Hühnerbrühe, Plus Mehr, Um Den Fond Zu Lockern Und Die Soße Zu Verdicken
6
Cut 6 plastic straws equal to the height of the tier. Insert straws inside the perimeter of marked circle, spacing straws evenly to support the weight of the other tiers.
7
Spread about 1 1/2 cups frosting on the sides of the tier and about 1 1/3 cups frosting over the top. (This small amount of frosting is just enough to coat the surface of cake, sealing in the crumbs so that the second coat spreads on smoothly.) Carefully wrap the layer with plastic wrap; place the tier in the refrigerator.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Wie Käse Für TacosWie Käse Für Tacos
8
Spread a small amount of Buttercream Frosting in the center of the 10-inch cardboard round.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
9
Place a 10-inch cake layer on cardboard round.
10
Spread about 1 1/3 cups Apricot Mousse Filling over surface of cake layer, spreading to within 1/2 inch of edge. Top with another 10-inch cake layer. Repeat the procedure with the filling and remaining 10-inch layers, ending with the cake.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
11
Spread 1 1/3 cups frosting on the sides of the tier and a scant 1 cup frosting over the top. Carefully wrap the layer with plastic wrap; place the tier in the refrigerator.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Wie Käse Für TacosWie Käse Für Tacos
12
Spread a small amount of Buttercream Frosting in the center of the 6-inch cardboard round.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
13
Place a 6-inch cake layer on cardboard round.
14
Spread about 1/3 cup Apricot Mousse Filling over surface of cake layer, spreading to within 1/2 inch of edge. Top with another 6-inch cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)2 Cornish-Hühner (je Etwa 1 1/4 Pfund)
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
15
Spread about 3/4 cups frosting on the sides of tier and about 1/3 cup frosting over the top. Carefully wrap the layer with plastic wrap; place the tier in the refrigerator.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Wie Käse Für TacosWie Käse Für Tacos
1
On the morning of the wedding or one day in advance, center the cake tiers one on top of the other.
2
Sharpen one end of a wooden dowel; cut to the height of the cake. Carefully insert the sharpened end through the center of the 6 inch tier, down through the center of the cake, passing through the previously made holes in the cake rounds. (This will keep the cake from sliding sideways during transport.)
3
Fit pastry bag with a large coupler and a star tip. Spoon 1 cup frosting into bag; set aside.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
300 Gramm (11 Unzen) Milchschokolade, Gleichmäßig Gehackt300 Gramm (11 Unzen) Milchschokolade, Gleichmäßig Gehackt
4
Spread remaining frosting decoratively over cake. With pastry bag, pipe a border around the bottom of each cake layer.
Zutaten, die Sie benötigen
1 Eistüte Aus Zucker1 Eistüte Aus Zucker
Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)Frisch Gemahlener Schwarzer Pfeffer (nach Geschmack)
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
300 Gramm (11 Unzen) Milchschokolade, Gleichmäßig Gehackt300 Gramm (11 Unzen) Milchschokolade, Gleichmäßig Gehackt
5
Decorate the cake with flowers, if desired.
6
Note: To prevent the top crust of each cake layer from sticking to the plastic wrap while it's being stored, lightly dust the plastic wrap with flour.
Zutaten, die Sie benötigen
Glas Kernlose HimbeerkonfitüreGlas Kernlose Himbeerkonfitüre
Lorann Professional Kitchen®Lorann Professional Kitchen®
Geriebener Mischkäse, Z. B. TacokäseGeriebener Mischkäse, Z. B. Tacokäse
Kochausrüstung, die Sie verwenden werden
Wie Käse Für TacosWie Käse Für Tacos
SchwierigkeitExperte
Fertig in45 m.
Portion125
Gesundheits-Score5
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